Min vän oscar.

Jag läste precis min vän oscars blogg, han talade fint om mig, det gillar jag. Det händer inte så ofta. Jag är glad för hans skull att han äntligen har fått en  vän där uppe. En riktiv vän, inga falska norrbaggar.

Det sitter för övrigt en norrbagge med lusekofta på såg bara några meter härifrån. Han heter Sten och ser ut som en riktig norrbagge ska göra. Lusekoftan är vit blå och röd, och ser ganska hemstickad ut. Jag tror att hans mormor på fjället har stickat den åt honom. Sten är dessutom ganska smal och han har dessutom ett vildvuxet, välvårdat och något rödlätt hår.

Just nu sitter jag på jobbet. Jag väntar på Paul, han som jag berättade om tidigare. Han är alltid sen, men jobbar å andra sidan ofta längre än alla andra. Han sa till mig att projektet som jag skulle påbörja idag hade dragits tillbaka på obestämd framtid, och att egentligen har jag inget att göra. Men han sa att jag skulle komma hit ändå, till lepardstown, dublin 18, för att lära mig bättre. Han skulle ge mig ett gamalt projekt att kolla på, som jag skulle gå igenom, bara för att öva mer på hur det går till.

Jag tror jag gillar mitt jobb, och kommer göra det också. Jag tjänar inte sådär öfverphett, men jag kommer nog få påökt om ett tag. Dessutom är det ganska phet övertid, vilket det inte var på det andra jobbet jag sökte. Jag kanske har skrivit om detta innan, det känns som det.

Min goda vän oscar skriver också blogg. Hans blogg är ganska rolig, och jag skrattar ofta när jag läser den. Det bästa med oscars blogg är att det är lika roligt att läsa den när han skriver om sin misär som när han är glad och skriver om det. Jag gör som oscar, och länkar hans blogg på min blogg. Vi tänkte bli bloggisar - Bloggkompisar.
http://nogge.webblogg.se är hans adress.

Paul har fortfarande inte kommit, så jag har inget att göra. Jag har pratat lite med Anna, den andra svennen som är här. Men hon ska inte vara här så länge till, hon åker hem på lördag. Anna är översättare på riktigt och har ett eget företag. Hon är 30 år men ser ut som 24. Ganska trevlig.

Jag återkommer...

Jobbet

Så ska jag väl berätta lite om mitt jobb då.

image4
Här är mitt skrivbord på jobbet.


Jag jobbar som Localisation QA Tester på Keywords Intl. Det vill säga: Lokaliserad Kvallitetsfastställnings testare. Jag testar halvfärdiga spel som har översatts till svenska. Jag får ett dokument med alla svenska ord och fraser som igår i spelet på min dator (ses till vänster på bilden). På den högra skärmen, spelar jag spelet på min andra skärm (till höger i bild) Så fort det kommer upp en ruta som innehåller något svenskt ord över huvud taget, så kontrollerar jag ordet, så det är rättstavat. Jag bockar sedan av det med grönt, vilket tydligt kan ses till vänster. Skulle något däremot vara fel, måste jag skriva en rapport på det och ger också ett förslag på hur det borde vara. Sen markerar jag det med rött ( vilket ockås kan ses i dokumentet till höger i bild). Kruxet är att man måste spela igenom spelen på ett vis att man får upp varje möjlig dialogruta, för att säkerställa att var och varenda ruta är korrekt. Vilket ibland betyder att man i princip spelar igenom ett spel bara en gång, för att det är ett linjärt spel där alla rutor kommer upp varje gång, och ibland är det inte det, och man måste spela igenom spelen många gånger för att få upp alla möjliga slut och alternativ.

Så kan det vara, men jag tror att det kan vara ett ganska roligt jobb. Jag tjänar inte sådär svinbra, men å andra sidan är det en ganska fet övertid, och jag kommer dessutom få påökt om någon månad eller så.

Så kan det gå!


Hästar... dessa hästar.

Nu är jag väldigt trött på att rykta hästar. Jag är trött på att kratsa hovar, jag är trött på att borsta manar och svansar.
Jag är trött på att träna hopp och jag är trött på att dressera hästar.
Men jag slipper det nu. Jag är nästan precis klar och skulle jag inte hunnit klart, så var ändå projektet uppskjutet ett tag.

Paul, som är snubben som anställde mig är lite underlig. Han är väldigt glad och positiv hela tiden. Skrattar mycket och är väldigt noggran med att förklara saker.  Jag har inte skrivit på kontraktet än, för hon som skulle fixa allt är sjuk. Men imorgon eller på fredag är det klart. Men jag är inte orolig för det, för Paul påpekar hela tiden, att det känns bra att ha en svensk snubbe som ska vara där en lite längre period, och inte bara frilansare. Dessutom finns det inget att göra imorgon, men hna sa att jag skulle komma dit ändå, och göra lite andra saker, så jag blir bättre.

Sen finns det lite mysterium på hotellet också. För det första har jag upptäkt att den snygga bruden i receptionen med så fint hår inte alls behöver ha så fint hår eftersom jag upptäkte att hon hade peruk. Jag har underat mycket på varför hon har peruk. Är hon kanske flintis. Jag vill fråga henne, men jag vågar inte.

Sen finns det också en man här som är väldigt mystisk. Han sitter hela tiden med sina papper, men säger inte mycket till någon. Han är nog lite utvecklingsstörd ser det ut som. Han ser ut som en psykopat. Man vet inte riktigt vart man har honom, och om jag sitter själv i ett rum när han kommer in, så vågar jag inte alltid sitta kvar. Jag brukar vara där några minuter till, sen går jag. Han hade också mer eller mindre överfallit den gamla mannen en gång. Han hade kommit in på hans rum och velat tala om något för gubben, men gubben ville inte höra. då blev han mer eller mindre aggresiv. Creepy.

Jag har också hittat en dubbelgångare till den där snubben som kallas KLIIIIIS. ser precis lika dan ut, och har samma irriterande utseende. Han är en av alla dom väldigt dryga fransmän som finns här. Fransmännen ockuperar allt hela tiden, och lever jävel.
Men detr finns några trevliga fransmän också, men dom syns inte.
Sen finns det två väldigt söta tjejer som också är fransar. Dom sitter vid en dator inte allför långt bort från mig just nu. Den ena är rödhårig och lite sötare än den andra.

Det finns andra mysterier också. Tillexempel. Hur gammal är kanadensiskan. Från början trodde jag hon var kanske 35-40. Nu tippar jag mer på 25. Hon är för glad för att vara 35.

Jag läser en bra bok också. Vigilante heter den. Den är ganska cool, och ganska spännande. Fast jag gillar inte huvudkarraktären. Han är ett asshole.

Jag har dessutom sovit helt själv i två nätter nu. det är ganska skönt, då kan man ha tänt hur länge man vill, och man behöver inte visa hänsyn till någon.

Hoppas jag är själv inatt också.

Just nu sitter jag bredvid en spansk herre som är dryga trettio skulle jag tro. Han är också här för att jobba och letar också lägenhet som jag. Vi pratade lite om kriminalitet, och när jag nämde något om sverige fnös han bara och sa: "Ni har väl ingen kriminalitet att tala om. Men dom mördade ju Anna Lindh iofs" "Ja, hon var en bra människa" sa jag. "och väldigt attraktiv också för den delen, tänk att få vara med henne några dagar efter en hård arbestvecka" Ja, tänk det, tänkte jag. Han ser inte mycket ut för världen denna spanjacken, men han verkar vara väldigt allmänbildad. Han kände till olof palme och en hel del annat också. Han vet väldigt mycket.

Nog om det.

Have a nice one,

Mr A

Fundersam.

Jag tror inte jag ska uppdatera min blogg imorogn.
Faktum är att jag ska försöka att inte gå in på internet över huvud taget imorgon. Jag ska göra något vettigt istället.
Läsa min bok till exempel. Kanske ta en kaffe med herr Kroon om han inte är alldeles för fruktansvärt upptagen.

Jag ska också gå på lägenhetsvisning.
Dessutom önskade jag nyss att jag tog med mig mina färger. Jag fick nämligen nyss en stark dragning av att måla. En bild jag ville måla.

Det kommer inte så ofta, hoppas den sitter i tills jag får tag i nya färger.

Jag får helt enkelt se om jag loggar in imorgon.

Snus..

Jag saknar för övrigt en snuskompis. Någon att sätta sig ner och ta en kopp kaffe och en snus med... Eller bara någon som säger: "ÖJ, jag får en snus". Eller vad fan som hellst.

Folk lägger inte ens märke till att man snusar...

Work, work, word...

Idag jobbade jag för första gången i dublin.
Helt ok måste jag faktiskt sammanfatta det. Tiden gick sjukt snabbt.

Jag gick från hostelet kl tio i nio. Gick upp till LUAS-banan, vilket tog kanske 20 min.
När jag skulle gå till stället, så tappade jag bort mig, men fick syn på en skylt som ledde mig rätt.

Det jag gjorde idag på jobbet, var att en svensk tjej som hette Anna visade mig hur allt gick till, och jag tillbringade största delen av dagen att spela Riding Star II. Ett spel som går ut på att bemästra hästar, kratsa deras hovar, rykta deras päls och kamma deras man.

Man ska naturligtvis tävla med dom också. Man tävlar i hopp, dressyr och fälttävlan. Dresyr var lättast, men tråkigast. Hopp var roligast men sjukt jävla svårt, så jag skulle kunna slå sönder hela konsolen.

Men jag hittade lite fel här och där och är ganska nöjd med min dag. Dagen gick sjukt fort. Enda nackdelen är att det tar ett tag att ta sig tillbaka till mitt hostel, men det kan det vara värt.

I övrigt har det inte hänt så mycket idag. En jävla fransman försökte ta min mjölk, men jag skulle precis sätta en lapp på paketet, så jag tog honom på bar gärning. Hatar fransmännen här. Dom är överallt.

Klockan är inte ens nio, och jag kommer nog gå och lägga mig ganska tidigt.

Tralala / Mr A


Jag bifogar också en bild på hur jag kan se ut när jag sitter och bajsar på en toaimage3

Jenks


Igår hookade jag upp med 6 st ganska trevliga amerikanare. Namnen var Jennifer Tearzah Elle Bridgite Josh och Sam. Tearzah och Elle var systrar och väldigt snygga. Jen var tjock och Bridgite var lite töntig.

Dom hjälpte mig att återupptäcka tjusningen med UNO, ett spel som jag inte tror jag spelat sen jag gick på fritids i Habyskolan.

Dom var heller inte rikitgt lika dryga som jag skulle kunna tro att amerikanare skulle vara, men när jag såg dom för första gågen var det ingen tvekan om att dom var just det. Dom kom in i köket här på Jacob's inn med pizza i händerna och var ganska högljuda. Jag tvekade knappt en sekund på att dom var amerikanare.

Jag hängde senare också med dom ut på en sväng på stan, och det var väl trevligt, men vi hamnade på nåt skabbigt turisthak, som mer eller mindre liknade Lounge hemma i kinna, men som hade en medelålder på dansgolvet som var ca 35, och det är om man räknar bort den mycket energirika 80:åriga herren som röjde järnet.
Det roligaste på hela kvällen var att inspektera alla britterna som invaderar staden under helgerna. Dom ser hemska ut och beter sig mer turistigt än jag någonsin skulle komma i närheten av. Dom klär sig också otroligt fult, även om det inte är något som jag bryr mig om direkt, men det är extremt. 90% av kvinnorna ser mer eller mindre ut som häxor, och det är ett faktum.

Jag sov i ett nytt rum inatt också. Ett ganska mystiskt rum faktiskt. När jag var inne där första gången igår var de en äldre herre där inne som luktade kopiösa mängder rök. Samma stund som jag entrade rummet vände han sig mot fönstret. När jag var där inne andra gången strax innan vi skulle gå ut på kvällen, luktade det fortfarande rök, och i samma stund som jag öppnade dörren, drogs toadörren igen och låstes... Det kan ha varit en tillfällighet, men man vet aldrig. När jag gick och la mig var det också väldigt mystiskt, då jag inte hade en aning om vem eller vilka som sov i rummet.

Nu ska jag snart iväg och fika med elsa, och det ska väl bli trevligt kan jag tänka.

Dessutom är hela detta stället översvämmat med fransmän. Det hade varit jävligt gött att få tag på någonstans att bo.


Mr A


Santa.

När jag satt här i soffan och kände att jag hade ganska tråkigt, för att jag inte hade någon att tala med dyker han plötsligt upp.

Ganska tunnhårig, med en väldigt ovanligt välvårdad typ av robinhood-frisyr, ett välvårdat skägg och en lugn avslappnad mörk stämma.

Jag uppfattar inte det första han säger, för jag har hörlurar på mig, men jag förstår i alla fall att han undrar om de tär någon film ikväll. Ja, det är det, svara jag. Det brukar det vara kl 8, men jag vet inte vad det är för film.
Aha, svarar han.

Han berättar seanre att han är väldigt trött, han kunde inte sova inatt. Jag frågar naturligtvis varför, och han berättar sansat att den som sov ovanför honom inte hade vett på att sluta snarka. Jag började tycka att gubben verkade vara lite knäpp.
Han fortsatte att berätta att han inatt mest av allt önskade att han hade haft sin vattenpistol vid sin sida. Jag skulle då varje gång han snarkade, böja mit ut och spruta i taket så det droppade ner i ansiktet på honom.
Jag skrattade varmt, och förstod att det är en knäppskalle jag har att göra med. En jävligt skön knäppskalle.
Strax därpå började han istället för en vattenpistol spåna på att man kanske kunde lägga ett chip bredvid snarkaren. Som varje gång han snarkade var programerat att spruta en stråle vatten på honom, för att betinga en reflex.

Han skrattade sendan lite gran, och kämpade för att hålla ögonlocken öppna.

Jag frågade vart han var i från, och han svarade att han var skriven i england, men kom egentligen från Irland. Det kunde man höra om man lyssnade noga, men hans dialekt hade spår av ett liv utanför Irland, så jag frågade honom vad han sysslade med.
 Jag är målare och uppfinnare, sa han. Jag leker med elektronik.
Har du gjort många målningar, frågade jag.
Nej, jag målar för långsamt för det. Jag började på en solnedgång för ett tag sen. Det tog mig tre år att slutföra den.
Vi pratade om det där med målninignar, och jag visade honom mitt mästerverk. Han blev lite imonerad och tyckte den var fin. Jag berättade att jag målade den när jag inte mådde så bra, och han påpekade att jag hade använt väldigt mycket fallos-symboler. Jag började neka först, men när jag såg närmare på målningen insåg jag att så var faktiskt fallet. Han började prata om att som målare finns det två stora krafter i livet: Att måla och kärleken. Man kan inte få båda. Jag frågade hur han menade, och försökte föjla med medans han förklarade. När han var klar höll jag med honom. Det ena tog ut det andra, man kan inte lyckas med båda.

Jag frågade vad han gjorde för att försörja sig själv.
Jag jobbar på båtar, sa han. Jag frågade om han var nån typ av matros, men han sa att han stod i disken på fina båtar. Båtar som Titanic. Den var byggd på samma ställe som titanic, sa han. Det är en massa rika engelsmän som åker hit och dit.

På frågan om vart han var påväg svarade han snabbt: Jag ska till argentina. Men jag har inte råd att åka dit nu, så jag måste hem och sälja lite saker. Jag har en oanvänd fin  DVD-spelare och en 10megapixelkamera som borde täcka resan. Men, sa han, så fick jag detta häromdagen. Han sträckte fram ett kuvert, jag öppnade och tittade i det.
En räkning, sa jag. Ja, kolla på summan, sa han. Jag fick den från portugal. Jag var där i november.
Jag kollade på summan 13000 EUR. Matförgiftning, sa han bara. ´
Han hade på grund av matförgiftning behövt ligga på tre olia sjukhus i portugal och i england. Han trodde dock att försäkringarna skulle täcka det, men han visste inte.

Han sa sedan, det är mina grejjer som står där uppe, jag kommer säkert somna snart, så du kan väl hålla ett öga på dom? Javisst, sa jag. Då ringde min mobil. Det var Elsa. Jag pratade med henne i någon minut, och efter att vi bestämt att vi inte skulle ses idag, la jag på och vände mig mot herr'n.

Han hade somnat. Och han snarkade inte.


då så...

Jaha, då var det beslutet tagit.

Det blir keywords och inte activision. Det kändes rätt, fast ändå känns något fel.
Men jag får väl tro snubben jag snackade med att han talade sanning.

Keywords testar spel åt flera olika spelbolag, och jag kommer vara den som ser till att dom svenska spelen inte blir buggiga och cp. Antar jag.

Jag är nog ganska glad innerst inne, fast jag har dåligt samvete för att tacka nej till Ann och activision. Ann var väldigt trevlig, och hennes kollega också för den delen. Hoppas jag gjorde rätt

Jag har precis ätit jävligt äcklig mat som jag själv lagade till, och eftersom jag va rför hungrig för att anstränga mig, så blev också resultatet därefter. En trevlig italienare hjälpte mig att öppna en konservburk, sen blev vi vänner.

Jag är fan helt kokt i kolan idag. Jag har nog aldrig tänkt såhär mycket i hela mitt liv innan tror jag.

Jag vet inte. jag är för trött för att skriva också just nu känner jag.

I övrigt mår jag faktiskt jävligt bra. Dessutom fick jag reda på att Magnus Kroon också befinner sig i staden, så honom kan man kanske hälsa på någon dag. 

 Tänk om man bara skulle kunna få en lägenhet också.

Joe


Sheit

Då var det dags för lite problem igen. Denna gången är det så kallade lyxproblem, eller I-landsproblem.

Jag fick ett samtal för en stund sen. Ett samtal där dom berättade för mig att jag har fått jobb på activision. Jag blev glad och tackade ja till jobbet, trots att jag hade en intervju för ett annat likadant jobb.

Jag skickade då ett mail till Keywords som det andra företaget heter, och berättade situationen.
Till svar fick jag något som jag inte väntat mig, nämligen detta:

"Gosh... I was going to make you start on Monday! Today's meeting was simply to explain what this job was about.
 
If you haven't signed any contracts already let me know if there's a chance we could add you to our video games test team on a long term basis.
 
Regards,
Paul."

Helt plötsligt har jag ett ganska svårt val att göra. Activision är ett tremånaders kontraktjobb, med chans till förlängning. Det ligger ganska centralt och jag jobbar 10- 18.  Activision gör mycket licensspel, vilket kanske inte är favoriten, men ändå.

Keywords är ett företag som testar spel åt andra företag, vilket innebär att man får chansen att testa lite fler och roligare spel. Det ligger ca 20 min från stan, och är lite klurigare att ta sig till.
Jag skickade ett mail till Keywords, och frågade vad dom har att erbjuda, får se vad dom svarar, men eftersom jag redan mer eller mindre tackat ja till activision, så kommer jag nog ta det ändå, trots att jag inte skrivit på något kontrakt. Vi får se vad som händer

Hoppas det blir en bra utgång.

Jag är fundersam... och hungrig.

Cheers,

Johan


ett fall och en lösning

... Vissa saker klarnar upp, andra ligger fortfarande dränkta i mörker.

Jag snackade med Ann på activision precis. Angående med ganska viktiga men angenäma problem med jobben. Att jag var tvugnen att ge besked på måndag till IBM osv, och hon sa saker som: "It looks very positive for you, we realy liked you..." osv.. och att hon skulle höra av sig på fredag eftermiddag, elelr senast måndag förmiddag.
Så om allt går väl, så kommer jag få jobb som speltestare på activision.

Hade varit fint som snuss.

Jag hör av mig angående detta.

Good work, mr A

tvåkommasjumiljoner.. då är det krris

Efter en ganska bra dag igår, vaknar jag nu upp till en ganska problemfylld dag.
Det börjar med att jag vaknar av att det ringer. Det är gary från manpower som berättar för mig att jag har fått jobbet på IBM. Han undrar om jag är intresserad, och jag säger, ja, men vänta lite..

IBM behöver en som jobbar där ganska snabbt, dvs nästa måndag, och tackar jag ja, så blir det jag som får jobbet. Men saken är den att jag mycket hellre vill ha ett annat jobb, Speltestarjobbet på Activision.
Vilket ger mig följande probem: Jag måste tacka ja till IBM senast på den måndag som kommer, annars måste dom leta upp någon ny. Men jag får inte reda på Activision förän på onsdag, vilket sätter mig i en kvnivig situation.
dessutom ska jag på en intervju på fredag, till ett annat speltestarjobb, som jag också hellre vill ha än IBM, Men samtidigt behöver jag ett jobb ganska snabbt, då min ekonomiska situation är ganska begränsad.

Dessutom har jag från och med lördag ingenstans att bo, då hostelet jag bor på är fullbokat natten mellan lördag och söndag.

I-landsproblem, visserligen, men ändå ett problem.
Jag kommer ringa ann på activision senare, och förklara läget för henne. Hoppas hon har glada besked.
Eller att jag får glada besked på Keywords, Jobbet jag söker på fredag.

Tvära kast...

Mr A

Juste..

Jag har ett nytt mobilnr också.. eller ett irländskt sådant. Om det är ngåon som vill ha det få kan ni ju fråga efter det.
eller jag kan skriva det här lika gärna. 0851 262091. så där, då har ni det.

is it ice?

Jag är just nu svintrött, och ganska törstig.

Jag har precis varit och glott på en lägenhet. Fast jag glodde bara på dörren.. Utifrån. Jag gick aldrig in.
Det såg ut precis som om det bodde 7 pundare på samma gata. Gatan var trång som fan, och såg ut som jag skulle kunna tänka mig att en gata i amsterdam ser ut där det står brudar och dansar i fönstren. Det gick rutor från marken som var två meter höga, typ som skyltfönster. För att dölja vad som föregick innanför, så hade folk hängt upp lakan i föstren.

Gränden var inte bredare än en bil, och det var klottrat överallt. Dessutom hade dom nog signal-störare, för när jag försökte ringa elsa sprakade det bara trots att jag hade full täckning.  Mycket underligt.

Imorgon skulle jag på intervju med keywords international, men dom sköt upp det till imorgon.

Sen var jag ju på intervju på Activision idag. Det var ganska coolt. När jag kom in i lobbyn möttes jag av en fullskalig spindelmannen-gubbe.. icke levande.
Sen satte jag mig och väntade på ann, då låg det på bordet en PC-gamer- tidning, så jag satt där i allsköns ro och glömde för ett ögonblick bort att jag var på intervju, tills ann kom och jag hörde mitt namn sägas.

Hon tog med mig in på rummet jag skulle intervjuas i. Ett vitt ganska fint rum, men ann tyckte det var för kallt, så hon höjde värmen.

Sen kom det en tjej till som vi satt och pratade med som var groupleader för speltestarna. Dom pratade lite om min tv-spelsvana, och jag fick rabbla upp vilka konsoller jag spelat. Dom verkade nöjda med det. Sen frågade dom vilket spel jag spelade igenom senast, varpå jag svarade glatt Masseffect. När mitt svar på hennes fråga om hur lång tid det tog var 17 timmar, så nickade hon och log lite imopornerat. Då kände jag mig stolt.
Men när jag gick därifrån, så kom jag på att det var inte alls Masseffect som var mitt senaste spel, det var portal i Orange-box-boxen. Men jag vet inte om dom räknar det som ett riktigt spel, men shit happens.

Jag hoppas innerligt jag får det spelet. Alla såg så glada ut. Chefen var snygg också. Men framförallt glad och trevlig.

Vattendags.

/Mr A

Walk on by...

Jag är just nu mer eller mindre hemkommen från en väldig promenad.
Det började med att jag skulle ut och käka med elsa, men slutade med att jag följde med henne när hon skulle på massa lägenhetsvisningar. Ganska trevligt att gå mycket, men jag är trött i benen och trampdynorna och kommer med största sannorlikhet ha träningsverk imorgon. Både i ben och armar. Såhär länge har jag inte varit utomhus sen sommaren tror jag. Det var inte tänkt att bli så lång promenad från början, men eftersom Elsa inte hittade, så gick vi fel. Sen gick vi tillbaka, och sen gick vi fel igen. Då sket vi i den lägenheten och gick till en annan istället. Sen bestämde sig det lilla livet att gå till det stället som vi inte hittade, så vi gick fel. Sen gick vi rätt. Sen gick jag hem.

Jag känner mig väldigt glad. Det känns som om jag har hittat rätt so far, men man vet ju aldrig vad det lurar för lymmel i buskarna.

Imorgon ska jag på intervju vilket jag skrev. Jag är nog lite nervös för den ena, fast det är den som jag minst vill ha. Det andra är jag inte nervös för, för där vet jag att jag vet vad jag talar om.. tror jag.
Sen ska jag på ytterligare en intervju för ett annat QA-jobb på ett företag som heter Keywords.
Och så ska jag gå och kolla på ett boende också. Jag får se vart detta leder.

Mina fötter värker, och mitt huvud snurrar. Antagligen dags för att krypa till kojs.

Jag har för övrigt börjat läsa en bok också. Jag hari nte läst en bok sen i somras.. och innan det så hade jag inte läst en bok sen jag slutade gymnasiet. Jag ska börja läsa mer böcker. Det är underhållande.

Imorgon är en ny dag. Det ska bli gött.

Regards, 

 mr A


...osv

Där avslutades det gamla inlägget ganska abrupt. Och det berodde inte på att datorn dog eller på att inte skrev något mer.

Det berodde på att uppkopplingen här liknar mer ett 56k-modem än ett trådlöst bredband, så hälften avd et jag skrev kom inte med. Jag orkar absolut inte skriva samma sak igen, inte nu i alla fall, men det jag skrev var ungerfär såhär:

Jag har känt en harmoni sen jag kom hit, däri inräknat glädje, som jag inte kännt på länge.
Jag har en ekonomisk status som stör mig.
Flygresan var skakig.
Blogginläggen kommer bli mindre personliga, även om jag ska sträva efter att inte göra dom mindre personliga..

osv...

Jag ska snart gå ut och ta en promenad och inspektera staden lite. Det ska bli gött.

Shine on..
Mr A

Dublin - Gonna stay in the middle of the city

Just nu sitter jag i common-room på det hostel jag bor på. Bredvid mig sitter ett par med varsin laptop med ett ursprung som jag inte kan bestämma, för dom har inte sgt något till varandra mer än hmmm och mmm medans dom pekar på varandras skärmar. Dom kan vara fransmän. Det är många fransmän här. 

Mitt emot mig sitter två äldre tjejer med ett ursprung som verkar vara.. Hmm franskt kanske. eller sydeuropeiskt. 

Jag har precis talat i telefon med både IBM och Activision angående jobbintervjuer. På IBM har jag sökt ett jobb som technical support för svenska användare.. trodde jag. Det visade sig att dom hade ingen tjänst för svensk support just nu, så det jag söker blev plötsligt support för engelsktalande. Känns tungt, men kan nog bli ganska utvecklande.  Problemet är att det ligger långt från stan, och jag vet inte om jag hittar. Hoppas det.

Activision-intervjun jag ska på handlar om ett jobb som QA - QualityAssurance. Speltestare alltså. Det ligger inte långt från stan. Det ligger mitt i stan, och verkar vara ganska coolt.

Sen jag kom till dublin har jag haft idel positiva upplevelser. Folk är mycket trevliga och hjälpsamma. dock är irländarna väldigt högljuda när dom sitter på puben, men det är ganska trevligt tycker jag. Igår satt jag och elsa och drack min första guinnes, och jag käkade fish'n'chips.

Jag har börjat kika runt lite på boenden också, men det är svårt. Jag har ingen aning om vad som ligger var eller vem som kan tänkas att trivas där. Känns dock inte som att jag kan vara särskillt kräsen. Här kan jag hur som hellst inte bo hela tiden.


New Times

Om några timmar är det dags. Det känns ganska underligt faktiskt. Om två dagar kommre jag antagligen inte vara den person jag är just nu. Jag kommer lära känna massa nya människor som inte vet någonting om mig förutom det jag berättar till dom. Människor som inte har någon som hellst koppling till mig... Dom känner inte mig, dom känner ingen som känner mig (med undantaget elsa, som inte känner den personen jag är i skene).

Jag kommer inte ha med mig någonting från skene, ingen jag känner, ingen som känner någon jag känner. Ingenting. Det känns underligt, skrämmande och lättande.

Den enda koppling jag har till mitt gamla liv är Elsa... som inte ens är med i mitt gamla liv, utan Elsa som är med i den utopi till bubbla man har levt i några veckor varje sommar de senaste 7 åren. SBG, detta älskvärda och magnifika ställe.

Det är en aning oroande att bygga upp hela sin tillvaro på nytt. Jag har aldrig gjort det.
Jag har bott här i skene i hela mitt medvetna liv. förutom när man började gymnasiet så har alla man träffat i princip redan träffat en, för om man inte känner personen i fråga så känner den någon man känner, eller så känner någon man känner någon som dom känner. Man är aldrig helt anonym. Det kommer jag vara nu. Äckligt, utvekclande och skönt.

En helt ny start. Jag kan välja vilken personlighet jag vill utan att någon kommer kunna säga till mig att det inte är mitt rätta jag. Jag kan framförallt välja min egen personlighet och behöver inte ta hänsyn till någonting jag tidigare sagt eller gjort. Ingen kan dömma mig på en djupare nivå än mitt utseende och mitt hemland, vilket känns skönt, för det är petitesser som jag inte bryr mig om att fundera på att ändra på ändå. Från och med nu får jag göra mina egna val, utan att någon annan kan påverka mig från ett personligt plan. Underbart. Hoppas allt går bra.

Fly away, mr A... and shine on.


Dagen idag, imorgon och dagar som kommer...

Egentligen har jag inte så mycket att skriva. Jag ville mest förmedla för mig själv att jag idag för första gången läste igenom det jag skrivit, och insåg att det känns ganska lönlöst att sitta och skriva en blogg för sig själv och någon stackars sate till. Så jag bestämde mig att nu får det bli en officiell blogg som någon istället för en inofficiell blogg som ingen läser. Innerst inne så vill man nog att folk ska få reda på vad man känner. Fast jag vet inte. Det är ganska kluvet.

Jag har i alla fall precis delat med mig av min bloggadress till någon enstaka, och har dessutom länkat den på msn. Msn, denna gudsbenådade uppfinning som genom ett knapptryck kan ta en på en resa runt jorden.

Allt är dessutom sen någon dag tillbaka klappat och klart inför dublinresan. Det ska bli oerhört spännande, och jag börjar äntligen, efter några dagars total bottenkörning med ångestatack och allt vad det innebär, känna en väldig pepp inför det som komma skall. 

Jag åker till dublin på måndag, och kommer förmodligen bli där ett tag. Jag hoppas på att vara iväg minst till sommaren, men längre om jag trivs och kortare om jag vantrivs. Man vet aldrig. Alla jag pratat med som varit på Irland säger att det är en mycket trevlig ö, med överväldigande trevliga människor. Hundra människor kan inte ha fel.

På måndag är, som jag skrev härom dagen, antagligen också sista gången jag ser min älskade hund i livet. Det skär i bröstet och jag hoppas jag kan ta det när det väl kommer.

Från och med idag ska jag också vända tillbaka på min dygnsrytm som har varit helt uppåt väggarna tokig de senaste månaderna. Klockan är nu snart fyra på natten, och med  två timmars sömn i bagaget så borde jag vara helt slut, vilket jag inte är.==> dåligt tecken. imorgon ska jag gå upp tidigt, och dagarna därefter ska jag följa morgondagens exempel. 
New times are rising... a shaddow is rising in the east.

Vi avbryter nattens skribens här. Antagligen kommer den ta vid någonstans lördag, alternativt söndag natt eftersom det inte finns en chans i världen att jag kommer hålla det jag precis skrev. Om inte kommer jag nog skriva på måndag, innan jag skiter ner mig inför flygresan. Gör jag inte heller det, så skriver jag en annan dag. Antagligen.Shine on, loveless. / Mr A
Den här gläntan målade jag strax innan jag mådde som sämst. trots att jag blev gansk nöjd med den, så hoppas jag aldrig att jag målar en så bra bild igen för att jag mår dåligt. FY FAN

2008 - året då saker hände...

... om ett år kommer jag skriva sådär. Tror jag.

2008 har förutsättnignar att bli året då det hände. Både positiva och negativa akter.

2008 var året då kompisgänget totalt upplöstes och folk gick sina egna vägar.
2008 var året då lilla jag, efter flera antal års väntan vågade ge mig ut i världen.
... Det finns mycket som kommer hända 2008, och som jag redan uttryckt det, kommer nog bli ett ganska mycket bättre år än 2007... om det inte vore för vissa drawbacks...

Mormor blir allt sämre och sämre, vilket jag inte gillar. Min mormor är en ritkigt härlig mormor. Hon kan allt som en mormor ska kunna, och ganska mycket mer. Hon behärskar matlagning och andra hushålls-, men framförallt då andra matbestyr, med en otrolig galans. Hon är snäll och mysig och tyken. Jag tycker synd om min mormor.

Bamse blir också allt sämre och sämre, och med lite otur ser jag honom för sista gången på måndag. Det kommer slå hårt när han försvinner. Han har varit en trogen följeslagare i hela mitt liv.. nästan. I största delen av mitt medvetna liv i alla fall. Och dessutom ger han mig värme. När man vill ha den... Det har inte varit så mycket av den varan det senaste. Varken kamratlig värme eller okamratlig.

På måndag åker jag till irland... det ska bli skoj, men jag är lite nervös tror jag. Jag är aldrig nervös annars, så det känns lite obehagligt. Men det känns ändå lite underligt att lämna saker bakomsig.
Jag är faktiskt lite nervös inför flygresan också... och ankomsten. Men alla jag talat med säger att irland och Dublin, som jag ska bosätta mig i, är en mycket trevlig plats. Jag får väl lita på dom, och hoppas att jag passar in.

Nu dog kreativiteten... FUCK..

Tja


Dum och dummare.

Ja, vad ska man säga. Man ser vad man vill se, och tolkar saker till sin egen fördel. Men vissa saker blir man helt förblindad av.

Vissa saker får man tacka sig själv för, och andra saker en förbannad hosta. Hade jag inte haft den hade jag inte kommit till insikt, och heller inte behövt känna mig som en jubelidiot.

Nu känner jag mig som en jubelidiot, och det är faktiskt ganska skönt. "Hellre känna sig som en idiot och ha insikt, än inte känna någonting och vara ovetande" som en vis man sa en gång. Man kan undra vem det var.

Såhär är det. När jag idag bestämde mig för att berätta för någon, eller ja, i alla fall ge en hint om, vad jag kände så började jag konversationen på ett sätt så att någon skulle känna samhörighet med undertecknad.
Jag ledde konversationen mot snus. Varför, kan man undra.. och det är just för att de senaste dagarnas omänskliga hostande har stundtals markant förvärrats av mina rinnande snusar. Jag kännde därför en stark dragning av att börja sluta snusa. Vilket naturligtvis inte var någon seriös tanke... men hursom. Jag använde detta till att börja min sms-konversation. Det fungerade underbart, och  nivån las direkt på en väldigt passande dito.

Då slog det mig helt plötsligt!

Sen jag har kommit hem har jag levt på hoppet från en feltolkning. Ingen liten sådan heller. En FET jävla feltolkning. Gött tänkte jag, nu slipper jag gå i oråd längre. Men jag känner mig dum... och lite besviken på att jag inte tolkat rätt. Men sånt är livet. Om sanningen ska fram så kände jag hela tiden att min tolkning  var lite för bra för att vara sanningen. Jag har inte haft så mycket tur med livet, inte det senaste året i alla fall. Det har inte varit särskillt mycket som gått min väg... 

Men sånt är livet. 2007 har varit ett riktigt jävla pissår. Visst, det har haft sina bra stunder, men overall så har det vart ett skitår. Dålig vinter, dålig sommar, tråkig höst och mycket problem.

Jag har enorma förväntningar på 2008. lever det upp till en tredjedel av dom blir jag väldigt nöjd.
Vi får väl se.

Jag kan iaf utse förra årets bästa dag, i alla fall av alla jag kan komma ihåg. Den dagen inträffade någon gång i slutet av juli, under tågluffen. Jag låg i skuggan av ett träd i en park i Milano. det var 30-35 grader, och jag låg på min väldigt ergonomsika väska med liggunderlaget som kudde. Jag läste en god bok som  jag verkligen tyckte om och spanade samtidigt lite på italienarna som gick omkring. Jag kände total harmoni. Det var verkligen skönt. Den dagen har glatt mig många dagar såhär i efterhand också.

Nu är det dags att sluta hosta och krypa under täcket på riktigt.
Vi ses i framtiden.

Tries to keep shining... / A