Dåtid, samtid och framtid...

En era har under hösten gått i graven. Det känns underbart tråkigt och tomt.

Sen urminnes tider har det varit vi, coola snubbar, som hängt ihop i vått och tort, i medgång och motgång. I princip samma grabbar, med undantag för några frånfall och tillkomster, har sen högstadiet hängt  varje helg. Vi har supit tillsammans, varit nyktra tillsammans, spelat fotboll tillsammans, spelat musik, tp, tv-spel. vi har rest, vi har segat, gråtit skrattat och varit allmänt goa. Men nu är det slut.

Det var väl trots allt en tidsfråga innan det skulle ske. De flesta har väl pratat ganska frekvent om att man vill komma här ifrån så fort som möjligt, och nu börjar det hända. Irre drog för ett tag sen, Peter drog, Låret drog, Petter drog. Pär skaffade flickvän, linus super inte på fredagar, Berra blev paj.

Tjejgängen har kommit och gått, men vi har alltid varit våran trygga grund av grabbar. Under gymnasietiden hade vi otaliga hemmafester, alla med en övervägande fin majoritet killar på kanske 90%. Fjorton, femton grabbar som sitter och skrålar till östermalm, twopointeight, dylan, babyshambles... tillochmed gamla 90-talsklassiker. Smuggelölen har fyllt borden gång efter gång, trots att värden plockar undan allteftersom. Folk gick hem när dom var för fulla eller när det började mattas av. Ville man sova gick man och la sig. Inga problem, men nu är det slut.

Likaså har vi eran i replokalen/replokalerna som har gått i graven. Det började med eskotts replokal. Detta skänk från ovan. Helt plötsligt hade vi någonstans vi kunde vara... varje helg.
Ingen mor eller far som var arg för att det behövde städas. Ett säkert ställe att förvara alkoholen. En säker sovplats nära skolan. Alltid välkommen och ingen som brydde sig. Underbart.
Hösten 2006 kom den underbara replokalen i kungsfors. En 64 kvadratmeter stor kontorsyta, mer eller mindre skräddarsydd för 4 ölhungriga grabbar med många vänner. Ett festställe utan dess like. En yta avsedd för repetetioner med bandet, en yta avsedd för tv-spel, grubblande och fyllesnack, och en yta avsedd till va fan som hellst. det är antagligen 1000-tals liter öl som har glidit ner i magarna i den replokaen. Den har varit äckligare än en soptipp, men ändå helt underbar. Ta till exempel fotbollen. Pricken vi körde där. Flera veckor i rad. Eller tv-spelskvällarna. Vi har pokerkvällar, rena supakvällar, efterfester förfester och fester.

Men nu är det slut. På allt detta. Inget kommer bli som vanligt igen, inte oväntat, men ändå tomt.

Det är så när man blir vuxen. Supandet går från 2-4 gånger i veckan till 1-2. Umgänget blir mer formellt och mindre spontant. 

Det är dock ett liv det också. Jag får väl finna mig i det. 

Shine on / A 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback