Vatten

Det hände igen.

Dansken har blviit träffad.

Han hade varit på konsert med sin andra danska polare, och kom hem ganska sent.
Han går på gatan som leder från stora gatan in till hostelet som vi bor på. Helt inne i sina egna tankar går han och begrundar och analyserar kvällens händelser

Det blåser lite, men himmelen är klar.

Plötsligt känner han att han blivit blöt.

"Vad nu?!" tänker han.
Marken runt omkring honom är alldels blöt, hans arm och rygg är blöt, men inget annat är blött.

Någon har från övre våningen kastat en hink vatten på honom. Ett öppet fönster och en blöt fläck på marken är det enda som vittnar om händelsen. Han står tyst ett tag och lyssnar. Han hör ett fnitter innifrån det öppna fönstret.

"Detta är banne mig inte mitt kvarter" säger han till sig själv innan han går vidare.
Han börjar acceptera att bli kastad på nu.

Genocide.

Jag sitter här och väntar på min undergång.

Norbaggen är redan där.

Det fullkommligt übertråkiga djurspelet kommer tillbaka i en 5:e build, men sån tur är så är det bara i någon timma som  det ska jobbas med detta.

Det ligger en underlig stämning över hostelet också.

Den ungerska tjejen har under den senaste veckan sett väldigt nere ut.
Hennes loverboy var på besök förra veckan, och hon har sen dess inte varit alls glad och uppåt. Undrar vad det beror på...

Jag kommer dock inte undersöka frågan, eftersom jag kommer åka till elsa imorgon eftermiddag, då hostelet är fullbokat i morgon.

Får se hur jag gör senare. Hade varit asgött att hitta någonstans att bo!


Nu börjar det bli dags...
Mer kaffe... Mer snus... Mer gröt...

Let's get back to work.

Rectal interaction

Tysken drar en nyss ihjälskjuten vampyr-zombie genom lite eld och lågor, för att sedan använda den för att bränna upp en byggnad.

"Oh, what's that?!", säger Ciaran stormförtjust.  
"Rectal interaction!" säger Tysken.
"Rectal interaction? Rectal is your... ehm, it's your.. Ehm."
"RAGDOLL, R-A-G D-O-L-L, stupid madagascarian."

Ragdoll interaction

Det är inte för inte man blir lite avundsjuk när man sitter här med sina djur som man mest av allt vill göra allt för att avliva.

Företaget som utvecklar många av spelen jag hittils har gått igenom har nu samlat all skit och utvecklat ett überspel som innehåller dom värsta och tråkigaste momenten i alla dom spel vi har spelat av samma utecklare innan. Urs.

Vad händer sen?

Man vänder sig om... och där sitter en tysk, en italienare, en spanjor och en fransman.

Man ser eld, man ser död och framförallt, man ser bra grafik och blod.

"Åh, zombies?" Frågar Ciaran
"Nej, Vampyr-Zombies" Säger Tommy och ler.

En pistol blixtrar till, tysken har hittat ett vapen. Skärmen bredvid blixtrar också till och italienaren tjuter av belåtenhet.

"Om man plockar upp liket och lägger det i elden, börjar det brinna. Askul" säger han med förtjusning, samtidigt som han skiner som en sol.

Jag vill inte klappa fler djur. Jag vill döda och bränna vampyr-zombies!


Glad och ledsen...

Jag står och väntar på bussen.

Jo, där kommer den.

"Nummer 19, det är min buss", tänker jag medans jag drar av mig luvan.
"Enåfemti" säger jag, medans jag hoppar på bussen. En svart man trycker på en knapp och en biljett kommer ut.

Jag kryper upp i ett säte. Bussen är varm och skön, och det berör mig inte att ett fönster på bussen är öppet.

Jag sitter där, tyst för mig själv. En äldre man hoppar på bussen. Han har mörka solglasögon på sig och jag funderar ett slag på varför han möjligtvis kan ha solglasögon på sig när det är mörkt ute. Men jag tänker inte så mycket på det och fortsätter kolla ut genom rutan, där jag ser hela staden rusar förbi.

Folk är glada och fulla... inte alla, men många. Det hoppar på ett gäng tjejer, alla med kort-kort kjol. Inombords fnyser jag lite åt att dom inte vet att det är kallt ute, men bryr mig heller inte om det, utan fortsätter även denna gången kika ut genom fönstret.

Jag börjar närma mig stället jag ska hoppa av. Snubben som sitter bredvid mig inser direkt att jag ska hoppa av och reser på sig.
"Tack", säger jag och ler. Han ler tillbaka.

Jag trycker på knappen.

Ingen hoppar på bussen för än dom som ska hoppa av har hoppat av.
"Hej då" säger busschaffören, och jag säger tack för resan.

Jag springer över vägen, går ner mot gatan jag ska in på. Folk ser glada ut och jag känner mig väl till mods även om det är jävligt kallt och blåser.

Tillbaka på hostelt så pratar jag lite med vakten som aktiverar mitt passerkort åt mig. Jag går upp för trappan och öppnar dörren till mitt rum.

Folk hejjar på rummet och jag går och lägger mig i sängen.

Jag trivs i denna staden. Jag känner mig jävligt hemma...


copy/paste

Djurnamn till helvetet.

Copy/paste.

Det är vad jag har gjort idag. Man kan ju fundera på varför jag gillar det, men jag vet inte.

ordning och reda, pengar på fredag.

Idag var det måndag igen, och det var gött att vara tillbaka på jobbet.

Det känns som om det börjar ordna upp sig lite, och jag hoppas att det är en riktig känsla. Jag var dessutom och kollade på ett rum idag, som jag nog inte skulle vilja ha om jag fick det, men får jag inget annat så tar jag det.

Norbaggen som jobbar på jobbet är lika rolig som innan. Hans engelska går inte att skilja från hans norska, bara det att engelskan går att förstå mycket lättare. Det visade sig också idag att en av översättarna, som jag tror är spansk eller italiensk, pratar flytande norska.

Det kändes väldigt konstigtn är han började prata så man förstod. Han är hårdockare och ganska cool dessutom.

Det har också kommit fram att norrbaggen spelar gitarr, så nu behöver jag och dansken bara en trumspelande finne, sen ska vi starta ett nordiskt band. Det hade varit soft.

Vi får väl se hur det blir med den saken.

Paketet kom fram idag, för övrigt, morsan. Bara så du vet.

I övrigt har det inte hänt så mycket värt att blogga om idag, förutom att jag har ett sjuhelsikes minne när det gäller kartor. Jag satt och observerade på google-maps vart jag skulle när jag skulle kolla på rummet.

Jag kom nästan hela vägen fram, när jag var 10 meter ifrån gatan, och inte hittade den, tänkte jag: fan också, jag har gått fel, jävla minne. Jag gick tillbaka och frågade en ur lokalbefolkningen, och han pekade. Då insåg jag att mitt minne inte alls svikit mig, utan bara synen. Gatan låg där, 10 m ifrån mig utan att jag hade sett det. Lite pinsamt, men gött ändå.

Imorgon är det tisdag, det är gött.
Sen är det onsdag.

På fredag är det total swedish festival i stan på ett ställe. Då spelar sahara hotnights och jonna lee. Då ska jag gå och titta tänte jag.

Underbart blogginlägg, men kreativitieten är inte på topp, och mina fingrar är torra och jobbiga, så jag kan inte skriva riktigt.

Spanjorer och spanjorskor på rummeet, trevliga och snygga. Inte alls som fransmännen.
godnatt!

Frida

Den uppmärksamma har redan lagt märke till att det lyder Frida-hysteri i bloggen... Eller i alla fall bland kommentarerna.

Jag tänkte berätta lite om dom här fridorna. Jag börjar med den jag kännt längst, för att göra det hela lite rättvist.


Frida H - A.k.a Gruppfoto.
http://gruppfoto.blogg.se/ 

Jag lärde känna frida uppe i sundborn. Hon Konfirmerades med min lillasyster där och är från västerås. Hon har en tvillingbror som hon stolt berättar att hon är äldre än. Frida träffade jag första gången sommaren 2004 på en volleyboll-plan om jag inte helt missminner mig. Det var dock inte förän några år senare, som jag verkligen lärde känna henne. .

Frida har, tro't eller ej tagit körkort,  dansat disco och tränar just för tillfället upp sina biceps för hon vill bli stark. Hon är den enda av fridorna som har befunnit sig på den underbara plats som heter Hulu; hon pluggar dessutom språk. Frida är född i 1989.


Frida H - A.k.a Hinkfrida. http://fluga.blogg.se/

Den andra Frida H, som heter nästan lika dant som gruppfoto hade jag kontakt med långt innan jag egentligen träffade henne. Storyn bakom kontaktandet är väl egentligen det mest intressanta i våran relation. Början på denna storyn har en gång varit bortglömd, men blev med hjälp av vänner och uträkningar åter ihågkommen. 

På hultsfred 2006 skulle jag och en god vän på väg till dass. Utanför dass fann vi en hink, varpå det stod "FRIDA" och ett telefonnummer. Jag och min vän bestämde oss för att spara numret och ringa Frida någon gång i framtiden, och hon skulle då inte ha någon aning om vem det var som ringde. Men då alkoholhalten vid tillfället var ganska påtaglig, så glömdes detta bort.

En tisdagskväll ett halvt dussin månader senare satt jag ensam hemma och hade sjukt tråkigt. När jag bestämde mig för att skicka ett sms till någon hittade jag en kontakt som hette "Hink-frida". Eftersom jag inte hade någon aning om vem denna kontakt var, så skickade jag iväg ett sms, och hoppades få som svar "Johan, det var längsen". Det fick jag inte. Sms skickades fram och tillbaka ganska frekvent, med väldigt välformulerade och intetsägande trevliga sms. Tillslut var jag tvungen att fråga vem det var jag hade skickat till, och fick till svar att: Jag har ingen aning vem du är.

Efter några veckors sms-ande och msn-ande hade tillslut hela storyn rets ut. Frida kom ihåg att hon hade skrivit sitt namn på en hink, och jag kom ihåg att jag hade hittat hinken.

Nu snackar jag och hinkfrida ganska frekvent på msn, och vi har även träffats två gånger, båda gångerna på hultsfred -07. Hon bor i kalmar och läser saker som handlar om Miljö. Frida H är född 1986


Frida J - A.k.a Boråsfrida. http://smorrebrod.blogg.se

Frida träffade jag första gången på trådgårn i borås. Anledningen att jag träffade henne var att min kompis Berra hade hittat en kvinna, och denna kvinnan hade en kompis, som inte hade någonting att göra. Inte heller jag hade någonting att göra eftersom Berra var upptagen med annat. Det fanns inte så mycket mer för mig och frida att göra än att börja prata med varandra.

Efter någon veckas sms-ande började vi även msn:a. Jag har träffat frida några gånger. Kanske tre - fyra gånger. Två gånger på trädgårn, och en eller två gånger när vi druckit kaffe. Frida är vegetarian och jobbar i chark. Hon spelar också teater och läser cool engelska. Frida är född i 1989.


koka soppa på en spik

Är man hungrig och människa går man antingen ut på stan och köper något man kan äta, eller så köper man ingridienser man behöver till att laga sig ett mål.

Är man italienare och har omständighetskompisar kan man lätt koka soppa på en spik.

Först går man in i köket och tänker. "jag är hungrig"

Sen går man fram till skafferihyllan, där alla inneboende har sina saker.
Man tänker:
"Vad är jag sugen på?"

Man hittar något man är sugen på. Tex ris. Man tänker. Här är någons ris, jag tar det och tillreder det.

Sen tänker man
"vad ska jag ha till mitt ris"  samtidigt som man öppnar något av kylskåpen.

Där kanske man hittar en halv burk tornfiskröra... och varför inte ett halv paket smör, och tänker: "någon behöver nog inte detta".

Man tillreder det i en stekpanna, och tar lite vitlök som någon inte heller verkar vilja ha, och sen lite krydda, varför inte curry, som någn annan nog inte vill ha.

Men saknas det inte något, tänker man sedan. Tar en kik i kylskåpet. Crème fraiche. Nae, det vill jag inte ha, tänker man och stänger kylskåpet igen.

Sen äter man upp det fort som fan, innan någon kommer och undrar vart deras tonfisk dom var så sugna på har tagit vägen.

Är man italienare och har omständighetskompisar så är man riktigt dum i huvet.

Danskjävel

Jag tänkte jag skulle posta en bild på danskjävlen också.
Han var hos barberaren precis, och ser nu ut såhärimage13

kaffekaffekaffekaffejagvillhakaffe.

En mycket underlig lördag so far.

Just nu sitter jag i soffan här och har varit ute och druckit kaffe med dansken. Väldigt starkt kaffe plus att jag inteh ar ätit något på hela dagen, utom några rostade pankakor i morse som för övrigt var väldigt gott.

Koffeinkicken är oerhört påtaglig och jag känner mig helt jävla lost.

Jag var nyss inne i en fruktansvärt skön skivbutik.

När jag skulle gå in satt det en lapp på dörren. "Back in a min." skrivet på ett vanligt vitt A-4 papper med bläckpenna.

När jag kom in så kommer flyttar sig en hylla och gubben kommer ut från en dörr som han har blockerat med hyllan. Jag var tvungen att gå på toa sa han, och bad om ursäkt och tog ner lappen.

Gubben som har det har butiken själv, och han har allt där. Böcker, tv-spel, skivor och filmer. Fast inte så många, och inte sorterat alls typ.

Jag stod där och kollade och hittade en skiva av thom yorke.
Jag hade inte hört talas om skivan innan, så jag gick fram till gubben och frågade om han visste nåt om skivan.

Det är en skiva, sa han, mer vet jag inte.

Nehe. Jag ska ha den i alla fall, sa jag.

Va fan sa jag? jag ska ha den? Nej, det harj ag absolut itne råd med, insåg jag strax där efter när jag gick ut från skivbutiken, men då var det försent. Dessutom tog det typ fem minuter medans gubben letade fram skivan som jag kunde nisett att jag inte skulle ha den.

Jag är helt jävla lost och det känns som om jag har tryckt i mig hundra liter knark. Fast det har jag inte. jag har druckit jkävligt starkt kaffe.

Jag köpte iaf skivan som jag inte har råd med. och jag tog också ett kort på gubben när han letade efter skivan. såhär såg det ut:


image12

Keywordsintl.com

Den där paul har för övrigt inte pratat med mig sen jag skrev på kontraktet. Jag gillar nog inte riktogt honom. Han är underlig. Men alla andra är sköna. Vi har tyskan, sandra (sandy) som är projektledare och som är ansvarig under paul.

Tommy och Tom är också ansvariga och har samma pos som sandy. Dom har jag inte pratat så mycket med, för dom har inte haft hand om något jag jobbat med.

Vi har dansken Jeppe, som har förekommit här i bloggen ett antal gånger. Han är underbart rolig.

Sen började det en norrman i torsdags som heter Tom. han är underlig och pratar en FRUKTANSVÄRT förnorskad engelska. Det är nästan komiskt... Nej, det är komiskt.

Sen har vi Cierion. Han är halvt irländare, halvt madagasker... Men uppfödd i tyskland. Han är som petri ungefär. Ganska skön kille som verkligen brinner för tv-spel. Han är go.

Sen har vi Holländaren Steven (steve) som har långt krulligt hår och gött skägg. Han är också irländare på nåt sätt och pratar därför bra engelska, men stammar. Skön snubbe.

Vi har Thommaso. Han är italienare och också go. Ser arg och cool ut, och är ganska cool också, men go.

Der finns en fransman som är underlig och som jag inte får nåt grepp på. Han är nog också väldigt blyg, som norrmannen.

Martin är tysk och han har jag pratat med en gång.
Erik är tysk och datoransvarig. verkar snäll.
Mark tror jag en annan tysk heter, men vet inte. Jag har pratat med honom iaf, och han är go.
En spanjor som jag inte vet vad han heter heller. Han känner jag inte, knappt pratat med heller.

Jobbet är uppdelat i två delar:

The dark side, sidan som Speltestarna sitter på. Där sitter också jag.

Sen har vi the bright side. Där sitter alla översättare och ekonomi och andra snubbar.

Mitt emellan sitter IT-Erik... själv. Där sitter också ett gäng asiater som översätter asiatiska spel, och andra tillfälliga projekt.

Så är det på mitt jobb!

D-day 2k8

Den franska invationen har tagit fart på riktigt.

Hostelet innehar fler fransmän än vad det någonsin gjort tidigare. Helt asmånga är dom. Kanske tusen.

Det det positiva är att det finns många snygga tjejer. Den andra sidan på samma mynt är att dom inte kan prata engelska och är precis lika dryga som killarna är.

Jag ska också berätta om hur det kan gå till på mitt jobb.

När jag började för fyra veckor sedan så gick det till såhär.

Jag hittade på ren lotto stället jag skulle till.
Jag gick till receptionen och frågade om detta var meaple-house, eftersom det fanns två byggnader där keywords jobbade. Kvinnan i receptionen visste inte, för hon var någon typ av praktikant, så hon ringde på någon som jobbade där inne.

Det visade sig att det var rätt, så någon visade mig in.

Väl inne pressenterade dom mig för den svenska tjejen, som hade varit där i knappt en vecka. Hon skulle hjälpa mig komma igång, men eftersom hon bara vrit där en vecka så visste hon inte så mycket.

Paul kom senare fram och pressenterade sig. Det var han jag hade pratat med tidigare i telefon, och han sa att vi skulle snacka lite senare. Vi snackade på onsdag eftermiddag (jag började på en måndag) och det först efter att jag hade gått fram till honom och frågat om vi inte skulle snacka.

Sen fick jag klara mig själv. Svenskan visste inte så mycket, och det gjorde inte dansken heller, och om han visste, så kunde jag ändå inte förstå honom. 

Efter en vecka vågade jag gå och ta kaffe i köket. Efter en och en halv vecka visste jag vart toan var. Efter fyra veckor visste jag vart man kunde köpa mat.

Såhär gick det till när den norska snubben började i torsdags:

Han fick ett varmt välkomnande av sandy (den tyska team-ledaren som har hand om mycket). Hon hjälpte honom och gick grundligt igenom hur man rapporterade en bug. (hände inte mig).

Hon frågade om han ville ha kaffe (hände inte mig)
Hon frågade om han rökte och om han i så fall ville hänga med ut och röka (jag fick inte ens chansen att säga "jag röker inte).
Hon sa att hon skulle iväg och käka. (hände inte mig)
Hon visade honom runt. (hände inte mig förän jag frågade paul om han kunde visa mig runt)
Jag har 4-5 ggr fått mail där det står: "vi välkomnar .... till vårat team" varken jag eller dansken fick något välkomstmail.

Jag tror att det är för att jag och dansken har skägg och att norrbaggen ser väldigt blyg ut.

Jag känner mig liten och avundsjuk. Jag vill också ha uppmärksamhet.

Helvete

Jag slår upp ögonen.
»Fy helvete!»  
Jag känner hur illa jag luktar. Jag funderar först på om jag har bajsat på mig, men inser snart att det inte är bajs som luktar, utan det är mina otvättade armhålor.

Jag hoppar raskt ur sängen för att så fort som möjligt hoppa in i duschen, och om möjligt tvätta bort denna oävna stank.

Jag går fram och känner på dörrhantaget.
»Upptaget! Jävla fransman!»

Jag kollar på klockan. Klockan är alldelese för mycket, och jag förstår att jag måste skynda mig om jag ska hinna duscha innan frukost.

Fransmannen efter 20 minuter kommer fransmannen glad ut ur duschen, men jag hinner inte uppfatta vem det är, då han vänder sig direkt mot ytterdörren och går.

Jag springer in i duschen för överhuvudtaget ha en chans  till att hinna käka frukost innan jobbet. Väl inne i duschen finns det vaken tvål eller schampo kvar, så jag får stå och skrubba bort smutsen från min kropp med en nagelborste.

Jag slänger på mig kläderna och skyndar ner i köket där mina havregryn ligger och väntar på att bli en mindre god gröt... Trodde jag. Jag kommer ner i köket och inser att någon har tagit mina sista havregryn som hade räckt precis till en lagom portion gröt. Nu finns det ingen gröt, och det finns ingen tid för att rosta bröd och dricka kaffe heller.

»Jävla fransmän» säger jag till dom två svenskor som sitter framför mig, innan jag går ut i lobbyn för att möta dansken. Han sitter i alla fall där han ska, och vi går till jobbet.

Jag slösar mina sista pengar i plånboken på att köpa en bacon-bagel på vägen, för att överhuvudtaget få någon frukost, vilket innebär att jag bara har råd med en cholkadbit på jobbet, om jag nu vill ha något att äta.

När jag knaprat i mig min bagel känner jag att det är dags för en snus. Öppnar dosan...
»FAAN»
Jag plockar motvilligt upp en av dom två snusarna som ligger i dosan, och stoppar den i munnen...

Undrar hur det kommer att gå idag...


Löss

Jag har några problem.

För det första är jag ganska pank, vilket innebär att jag måste låna av någon.

För det andra har jag bara en av mina oerhört kassa hörlurar kvar. den andra har inmälet ramlat ut ur. Tråkigt, för man får ingen riktig känsla med halv stereo, med kasst ljud.

För det tredje måste jag tvätta, men jag har inget tvättmedel, och vet inte om jag har råd att köpa. Sno kan jag inte heller göra, för då stupar mina principer och karmamätaren skulle sjunka drastiskt.

----------------------------------------Jag har snusat mindre som fan de senaste dagarna.
Den nuvarande dosan öppnades i söndags morse, och det är fortfarande 9 snus kvar i den. Tänkte ha 8 när jag går och lägger mig. Tänkte lyxa till det och ta en efter tandborstningen.

Om någon kommer och hälsar på mig överaskande utan att berätta nåt, så kommer jag inte bli glad för besöket, om dom inte har med sig snus till mig... Kom ihåg det, mina vänner... Om det nu finns några.

Något gnager mig...


The Walk.

Kvällen är 11 och jag inser precis att jag gillar nog inte peruk-tjejen jennifer.

Hon är underlig.

Lite falsk kanske, jag vet inte vad det är. Hon utnyttjar sin söthet för att få saker.
Häromdagen hejjade hon på mig glatt, när hon stod i receptionen. Jag undrade vad som stod på, men hejjade tillbaka lite suspekt.

Hon har aldrig hejjat på mig innan, kanppt varit trevlig, men nu gick hon fram mot mig.
»Vanu?!» tänkte jag. »vadan denna plötsliga approach»

Det visade sig att hon ville låna en dator. Men hon lånade inte min dator, utan hon lånade en av ungrarnas dator. Han som satt bredvid mig, för han hade precis ställt ifrån sig sin dator. Hon hejjade knappt på mig, förutom när hon såg att jag satt och kollade på henne (Jag försökte för övrigt se om hon hade hår på armarna, eller om hon saknade hår helt och hållet).

Nu gick hon fram till soff-gruppen jag satt vid. Hejjade och log. Jag funderade på vad hon ville denna gången.
Jag såg att det stod en rulle med kakor på bordet.
Hon tog tag i kakpaketet, såg gullig ut, tog en kaka och frågade om hon fick ta.

Spanjorerna vars kakor det var, sa naturligtvis »Ja» och hon stoppade kakan i munnen.

Sen satt hon och lyssnade när dom pratade ett tag... Sen gick hon.


Detta är ett hulöst sätt att utnyttja sin utsida på.
Alla stackars killar kan inte stå emot. Det är som om jag skulle gå fram och hytta med nävarna bara för att jag är större än dom och säga:
»GE MIG EN KAKA!»

Dom vill inte ge mig en kaka, men gör det ändå.
Det är samma sak när hon kommer och blinkar med ögonen. Dom ger henne en kaka, även om dom inte vill, för dom tror att dom vill. Dom kan inte förhindra det.
Dom kan inte förhindra det om jag sätter mig på dom och tar en kaka heller.

Det är här den feministiska vinklingen kommer in i bilden.
Hon utnyttjar det gud gav henne. Hon får en kaka
Skulle jag utnyttja det gud gav mig får jag inget annat än trubbel. Bara för att jag är kille.
Är det jämställt?


The Dannish Egg Whisperer

Det som kommer nu skulle kunna vara en av dom där semi-sanna historierna som har förekommit i bloggen lite då och då, men det är det inte.


Min danska kollega ska under de närmaste två veckorna bo på hostelet som jag också bor på, i väntan på att han ska flytta in i det huset han ska bo i från och med första mars.


Hur som hellst skulle han ändå gå och kolla på en annan lägenhet som bara ligger ett par hundra meter härifrån hostelet.


Hostelet ligger nästan mitt i centrum, och lägenheten ligger ännu närmare centrum. I lägenheten han skulle kolla på bodde det tre stycken brudar. En från Nya Zeland, en från frankrike och ytterligare en tjej. Allt lät väldigt perfekt, och han kände att han kanske skulle ta denna lägenheten istället, om han nu fick det.


I och med att det låg så nära hostelet, så skulle jag börja göra iordning maten medans han spran och kollade på lägenheten.


15 minuter senare kommer han blöt och svettig tillbaka.


»Redan tillbaka?» frågar jag.
»Ja» säger dansken, medans han försiktigt vrider ur sin basker och torkar svetten ur pannan.

»Var lägenheten fin?» frågade jag.
»Jag kollade aldrig på den. Jag kom inte så långt.»


Jag blev naturligtvis ganska nyfiken på vad som hade hänt och frågade honom det.


»Jo, när jag stod där och väntade, eftersom jag inte visste vilket husnummer det var, kom det fram en man, kanske halvtreds år gammal.» sa dansken.
»Han frågade mig 'Vad gör du här'.»
»Jag har ett ärende», hade dansken sagt.
»Jo, jag vet nog vad du har för ärende» sa han och kollade på dansken med en blick som antydde att han trodde att dansken var någon typ av pedofil.


Snubben vände på klacken, och kikade på dansken lite i ögonvrån samtidigt som han hytte med pekfingret , som om han sa 'Jag vet nog...'


Medans dansken stod och väntade på att han skulle få svar från lägenheten ser han 15 småpojkar springa förbi, alla i åldern 10 till 15, och dom springer mot den plats dit den äldre mannen gick.


»Dom skulle väl iväg och lira fotboll» hade dansken tänkt.


Men helt plötsligt, några minuter senare kom ungarna springande tillbaka. De såg ut att vara påväg tillbaka från det hållet dom kom, men stannade till i höjd med dansken.


»Varför har dom massa bollar i händerna?» tänkte han, medans han stod och kollade på sin telefon.


Plötsligt kommer något flygande, ser det i ögonvrån och flyttar snabbt sin ben för att det inte ska träffa hans fot.

När han sätter ner foten igen är det alldels blött och slemmigt.


När han kollar upp igen ser han att det inte alls är några bollar dom håller i. Allihop har händerna fulla med ägg, och han ser ännu ett ägg komma flygande. Denna gången hinner han inte värja sig, utan det sitter mitt i huvet. Samtidigt som han inser att han just har blivit träffad, så kommer nästa flygande. Också det sitter rätt på baskern han har på sig.


Bakom honom står en knarkar-morsa med sin barnvagn, hon har nyss varit jävligt förbannad och skällt ut sin knarkarman för att han glömt att av barnen i lägenheten, men hon är inte längre arg, utan står nu med sina vita dreadlocks och vrålgarvar med sina svarta tänder, om hon nu hade några.


»Här kan man inte stanna!» säger dansken, medans han lägger benen på ryggen och flyr. Han träffas av ännu ett ägg i huvet, innan han kommer runt hörnet och kan säkra sig på den stora gatan.


Nersmetad i ägg kutar han tillbaka till hostelet.


Väl här bestämmer han för att han måste skölja av sin basker. Han går in på toa, och vrider naturligtvis på den varma kranen,  de flesta handfat här har nämligen ingen blandare, utan det är separata kranar för varmt och kallt vatten.


»Hvad ind i hede hule helvede» säger han högt när han kollar ner. Baskern har under det varma vattnet inte blivit ren, utan snarare blivit en äggtoddy.


»Fucking forpulede irere» säger han till mig innan han vrider ur baskern, och trycker tillbaka den på huvet...

Danskar...


Etik och moral.

Jag börjar sitta lite på fisens mosse här.

Mina chefer är jävligt sega när det gäller att hjälpa mig att få det nummer jag behöver för att inte behöva betala emergency tax.

Får jag inte hjälp med det snart, så kan det komma sig att jag inte får ut så mycket pengar jag behöver för att klara mig här borta.

The Danish Horse Wisperer.

"Barnprogram har influerat många genom åren. Innan 'Fem myror är fler än fyra elefanter' kunde bara hälften av landets barn och ungdommar läsa. Ett annat bra tillexempel är Disneyfilmerna. Efter dom stora filmernas genombrott ville plötsligt ingen längre äta en Bambi, Stampe, Sebastian eller Simba."


...
Och frida... Jag har gjort lite undersökningar. Dansken tyckte att jag skulle gå fram till Peruken (som egentligen heter jennifer, vilket jag kommer kalla henne från och med nu, för att gottgöra lite av min onda sida) och ge henne berömm för sitt fina hår, och aktivt stå och diskutera hennes reaktion. Kan vara en bra idé, men jag är ingen bra skådespelare.

Jag har dock försökt att lägga märke till om hon har ögonbryn och ögonfransar. Ögonfransar har hon, om hon har ögonbryn ser man inte under peruken, men jag tror hon har det. Det fanns någonting iaf, men jag vet inte riktigt vad det var. Tror det var rikiga ögonbryn.

Jag har också försökt att spana in hennes armar, om hon har hår på dom, men eftersom hon märkte när jag sneglade på henne ville jag inte göra det för övertydligt.

Jag lovar att jag ska fortsätta kämpa, Froe.

Den äldre franska mannen irriterar mig också något fruktansvärt. Han är värre än vad någon av dom andra fransmännen är. Jag är till och med kort mot honom när han hälsar på mig. Urs och fy. Han beter sig som en 5-åring. Söker uppmärksamhet på samma sätt. Ställer sig framför tv:n och gör massa gester. TÖNT.

För övrigt:

Johan Albinsson
Jacobs Inn
21-28 Talbot Place, Dublin 1
Ireland

Där har ni adressen om ni vill skicka nåt gött till mig!


Druiderna utför inget offer utan ett ekblad

Klockan börjar dra sig mot halv tre. Än så länge har jag inte åstadkommit något av vikt på jobbet.

Något som dock bör förtäljas är att jag kan snart allt som finns att veta här i världen. Då jag inte har något att göra surfar jag runt på wikipeida och lär mig saker om saker.

När jag och dansken skulle gå och köpa en smörgås så frågade han tex varför vi säger smörgås. Det visste jag inte, så jag kollade upp det på wikipedia. Det jag erfarade var detta:

"Ordets etymologi kan spåras tillbaka till då man i stugorna kärnade (se smörkärna) sitt eget smör. Vid kärnandet steg små smörklumpar upp till mjölk-ytan och drev omkring likt gäss. En sådan smörklump passade utmärkt att lägga på en skiva bröd."

Vad jag också har fått reda på till danskens stora förtret var att danmarks högsta "berg" är endast 170 m högt. Det enda landet jag hittade som inte kunde bräcka danskjävlarna var Vatikanstaten och Monaco, vars högsta toppar är endast 75 m ö.h / 140 m ö.h. Till det ska då tilläggas att båda staterna är såpass små att det knappt får plats ett berg på dom.

Jag har också lärt mig idag att:

Spädbarn, baby, bebis, bäbis, är ett barn från födseln tills det lärt sig att gå. Dock så är prefixet späd viktigare än någon annan definition, och barn som ej kan uppfylla tidigare nämnt kriteria men blivit gamla nog att ej uppfattas som späda betraktas då ej längre som spädbarn. Normalt avses barn under 12 månaders ålder.

Nu ska jag återgå till ett av hästspelen. Det kommer nog bli intressant... Jag lägger också upp en bild som jag konstruerade i en av mina mest hatiska stunder mot barn och hästar...

Vad som bör tilläggas är att bilden är gjord i paint.

Mac

Ok, Markus.

"Mitt önskemål är en lista över de 10 bästa spelen enligt dig, och minst tre meningar om varje som motiverar varför de är bra."

Jag kommer inte lista mina tio bästa spel, men jag kommer lista några av spelen som verkligen har skänkt mig glädje genom åren. Några av dom som ligger mig väldigt nära om hjärtat.  Man skulle kunna säga att det är dom bästa.

Jag kommer börja med nr 10, och ge varje spel en liten motivation:

10 - Track and field (GB) - Spelet som jag otaliga timmar spelade hemma på mitt genomskinliga Game Boy. Spelet som fick batterier att börja spruta batterisyra, som fick morsan och farsan att skrika åt mig att vara tyst. Spelet som fick mina nagelband att blöda och glaskulor att spricka. Det första spel jag verkligen var riktigt hängiven åt.

9 - Resident Evil 4 (GC) - Ett underbart fint spel som mackan introducerade mig. Ett väldigt fint och välutformat spel. Spänning, taktik och känsla. Ett spel där man var tvungen att utveckla sig som spelare. Man blev trygg i kontrollen, men aldrig riktigt trygg i spelet, då man aldrig visste vad som dök upp bakom nästa hörn.

8 - Zelda, Ocarina of time (N64) - Ett spel som kanske förtjänar en högre placering, vilket det kanske också hade fått om jag hade upptäckt det i ett tidigare scenario av livet. Nu var det inte så, utan jag upptäckte tjusningen i det ganska sent, men det har helt klart en stor betydelse i mitt spelintresse och har ett flertal genomspelningar. Ett fint spel med härliga sidequests.

7 - Tetris - Ett tetrisspel som min bror fick någon gång i barndommen. Ett klassiskt tetris på en bärbar konsol. Bara tetris, och olika versioner av det, men jag fastnade. Spelet som räddade mig från mardrömmar när jag var liten. Jag kunde köra ett race i flera timmar, och är nog ett av dom spelen jag spelat allra mest.

6 - Mega Man X3 (SNES) - Ett fulkomligt jättebra spel som jag aldrig har klarat. Mega Man har alltid attraherat mig och jag tycker personligen att Mega Man X3 är det bästa av Mega Man-spelen.Ett underbart upplägg, inte för lätt, och (förutom sista bossen) inte heller för svårt. Bra uppgraderingar och vettiga bossar gör heller inte spelet sämre.
5 - Zelda, Majoras Mask (N64) - Ett underbart Zelda-spel. Framförallt tack vare det annorlunda upplägget med en orginell, olinjär tidsaxel. Ett spel som omges av mystik, lekfullhet och problem. Grafiskt och rörelsemässigt sett är det inte särskillt mycket bättre än OT, men mystiken tilltalar mig. Hade många fina nätter med det spelet hos mackan. 

4 - Pro Evolution Soccer 5 (XBox) - Det enda spelet som kan mäta sig mot tetris i antal speltimmar. Dom är hundratals, och det är alltid ett spel man kan gå tillbaka till. Den , enligt mig, första riktigt bra fotbollssimulatorn som piskar FIFA med hästlängder. Viljan att bli bättre och ständigt vinna matcher kan liknas med ritkig fotboll. Man tröttnar inte. 

3 - Super Mario kart 64 (N64) - Spelet som har skänkt glädje till tråkiga stunder hemma i Hulu. Med ett mycket stort antal bataljer mellan mig och mina syskon är det ett av spelen som har kopplat samman mig och mina syskon. Det har också många minnen med sig, och den enda anledningen till att jag köpte N64. Ett av dom bästa racingspelen som gjorts till konsoll. 

2 - Zelda, A Link to the Past (SNES) - Ett fullkomligt magiskt spel som jag kan spela om och om igen. Mystiken i detta spelet, och dess mörka pastellfärger tar en bort till en fantasivärld som jag sedan jag spelade det första gången alltid velat återvända till och utforska ännu lite mer. Jag har inte klarat det så värst många gånger, men jag har många timmar i de båda världarna som spelet omfattar. 

1 - Super Mario World (SNES) - SMW är det första spelet jag över huvud taget spelade på en konsoll. Två gånger mötte jag spelet innan jag ens var introducerad för TV-spel. Dom hade ett exemplar på MIO i skene (där nuvarande MM ligger). Den andra gången var hos nåt barn till någon av mammas kompisar, men då jag bara var några år gammal då, kommer jag inte ihåg vem som hade det. Supermario world har jag klarat hunda gånger minst, har ett bra Speed-run rekord och har utforskat utan och innan. Spelet är enligt mig också det bästa Super Mario- spelet som gjrots. Det har viss konkurrens av Galaxy, men Galaxy har inte jobbat sig in i mitt hjärta på samma sätt som SMW har gjort. Kommer nog aldrig göras ett spel som detta igen. Det krävs mycket fantasi för det.

Hoppas Markus är något sånär nöjd med mitt svar. Det är det bästa jag kan åstadkomma just för tillfället.

För övrigt är vädret helt strålande i Dublin idag. Synd att jag inte får vara ute så mycket. Men en sak som är trevligt är att dansken kanske ska bo på hostelet någon vecka. Det kan bli trevligt.

Nåväl - Jag ska väl se om det finns något jag kan jobba med...


Groda

Jag har ingen energi kvar. Jag har inte ätit mycket idag och orkar inte laga nåt heller.
Däremot luktar jag illa och är ganska slö.

Jag vill passa på att tacka kalle för den fina kommentaren. Han vet minsan hur man ska kommentera. Direkt, aktuellt men personligt.

Jag behöver inspiration. Jag tror blogginläggen kommer komma lite mer sällan nu förtiden, för jag vill inte skriva massa crap.

Men hav tröst, vänner. Jag ska inte svika er få som är kvar. Vi kan bilda en fin gemenskap tillsammans.

Vet ni. Såhär ska jag göra. Ni som läser detta ska få en förmån. I kommentarer för detta blogginlägget kommer det finnas möjlighet att lämna önskemål. En fråga, kanske, eller ett ämne ni vill att jag ska ta upp.

Jag kommer naturligtvis bearbeta komentarerna i tur och ordning, så är man het på gröten så kan man få sitt speciella ämne omnämnt redan de närmaste dagarna.

Ett unikt tillfälle jag tycker ni ska utnyttja.

Tja.


Läsarna sviker...

Mina läsare har under de senaste fyra dagarna bara minskat och minskat. Varför detta?

Helgerna här är inga kalashelger. Jag är för fattig för att köpa något, till exempel öl. Internetuppkopplingen är för tafatt för att jag skunna ladda ner nåt, till exempel film... eller ett spel. Fransmännen är som dom är och resten av folket är som dom är också.

Dom som jag finner trevligast på hostelet än så länge är ungrarna. Dock är dom ganska mycket äldre än jag, vilket gör att dom är lite svåra att connecta med också.

Det finns vissa trevliga fransmän, och även en och annan trevlig spanjor, men eftersom dom går i grupp hela tiden, och man inte vill veta av hälften av dom är det lätt att låta bli att prata med dom.

Så det finns många trevliga människor här, men ingen direkt potentiell vän. Men det får väl bli väl. Jag hittar väl någon så småning om.

Argentinarna var trevliga, men dom var ju bara här en kort stund.

Jag vet inte.

Jag har blivit sviken också. Folk läser inte min blogg längre. det är tråkigt, och ger mig ingen motivation att skriva. Comeon, you. Don't give upp!

Le åt allt.

Idag hade jag min första diskution sen jag kom till det nya landet.Jag stötte på en svart kille på gatan när jag skulle gå och handla. Först mumlade han någonting om gospel och gav mig en lapp. Precis som jag skulle gå frågade han mig
»Ursäkta, har du brottom, eller kan jag ställa en fråga?»
Eftersom jag inte hade alls brottom, utan snarare tvärt om, ville få nåt och göra, så sa jag naturligtvis »Nej, jag har inte brottom någonstans».

»Tror du på jesus?» frågade han. Det var inte frågan jag hade väntat mig, men där var den.
»Nae», svarade jag, »Det gör jag inte».
»Jaså? Vad tror du på då?» Frågade han.
»Jadu» sa jag. »Slumpen»
»VA? Tror du till exempel att slumpen har skapat byggnaden där?» sa han
»Nej» Svarade jag bestämt »Den har människor byggt, det är ingen slump»

Vid detta tillfället insåg jag att jag hade begett mig in i en från min sida så älskad diskusion. Men på engelska. Jag tyckte det skulle bli väldigt intressant.

Han frågade lite om hur jag kunde tro att allt hade skapats av slumpen. Han bad mig ta en titt runtomkring. Jag var lugn och sansad. Inte han.

»Hur kommer det sig att inga andra djur kan prata då» Frågade han.
Va fan har det med saken att göra, tänkte jag, men svarade ändå: »Jadu, dom har inte kommit lika långt i utveckligen som vi» Han kollade på mig som om jag var dum i huvet. Jag å andra sidan kollade på honom på ett sätt som visade att jag var väldigt intresserad av vad han sa, även om jag tänkte precis som han gjorde.. »IDIOT»
 
När jag pär och mintel var i sthlm så köpte jag en illustrerad vetenskap. Däri stod det massa förklaringar om "the big bang." Några missupfattningar om the big bang. Att en av de största missuppfattningarna är att the big bang var en explosion, när det i själva verket var något annat.

»Men du» sa svarteman, »Jag som är kemist, jag har sett många explosioner i litt liv, men aldrig någon gång har jag sett en explosion där det har bildats saker»
»Där trampade du i klaveret, jesus-snubbe» sa jag, och var naturligtvis tvungen att berätta för honom hur det låg till med the big bang egentligen. 

Han drog då upp dom stora fysikerna, bland annat newton, som var kristna. »Dom skulle aldrig kunna gjort dom upptäkterna dom gjorde om inte gud hade hjälpt dom, dom var ockås kristna»  
Naturligt visste jag att på tiden då newton levde, så var det inte ens tillåtet att vara något annat än kristen i hans land, vilket jag också berättade.

Svarteman var ganska irriterad nu. Jag kände hur mitt ego blev stort och starkt.

»Du måste vakna upp, inse» sa han
»Det måste jag inte alls»

Tillslut sa han nåt om einstein. »Vet du lika mycket som einstein?» Frågade han. »Nej» sa jag, »vet du?»
Han svarade naturligtvis nej. Han frågade mig om jag ville lära mig av einstein. »Ja, det är klart jag vill» svarade jag.

»Ja, läs då hans böcker ska du få se» sa han, lite smått irriterat och gick därifrån.

Jag fattade ingenting, men gick därifrån med ett leende på läpparna...

Status Quo

Igår svek mina läsare mig, så jag svek dom också.

Men faktum är att jag var väldigt trött igår, så jag orkade inte riktigt skriva, jag hade inget flow.
Idag hoppas jag det är tillbaka.

Mr Albinsson är nyvaken, han vaknade upp till en välidgt fin dag i dublin. Solen skiner och fåglarna kvittrar. En liten promenad ska jag nog ta sen. Kanske en kopp kaffe, fast det har han egentligen inte råd med.

Igår försökte jag döda en bäbis.
Men Inte bara jag. Sju vuxna män satt samtidigt och försökte ta ihjäl en bäbis, och frågade hela tiden om tips från varandra. Dansken lyckades först. Eller bäbisen dog inte, men Socialen kom och tog den ifrån honom. 
Jag kom tvåa, italienaren trea. Tips?

Nja, lämna bäbisen ute i solen utan solkräm, utan mat och utan att byta blöjor på den på två dagar. Man får dessutom inte ha några pengar till att betala läkaren, så är det inga problem.

Scarface överaskade mig igår också. Jag satt ganska sent vid datorn, och framåt småtimmarna när jag bestämde mig för att gå och lägga mig insåg jag att det satt massa skottar utanför vårat rum. Där stod också scarface och pratade.

Skottarna satt och pratade om droger, och då sa scarface till en av de skotska tjejerna: »Den bästa drogen är den som utsöndras när du har sex med en kille... eller en tjej om du nu är lagt åt det hållet»
Jag kände mig genast obekväm och gick in på rummet... och nu kommer vi till det överaskande.

När scarface kom tillbaka, så hade han märkt att ajg vart obekväm, och bad faktiskt om ursäkt för det, men tillade också »Det är ju sanningen, jag var tvungen att säga det».
Sen gick han och la sig, men skrattade först några gånger, som han okontrollerat gör ibland. Han skrattar högt, ljust och obesvärat.  Han ler aldrig, han skrattar alldrig. Samma läge. Hur olika kul han tycker något är beror på hur länge han skrattar och på hur många "hi hi" han innehar i sitt skratt.

Mycket underligt.


Konvens

Idag var dagen.

Det har talats vida om den 14 Februari.
Den franska ambasaden har varit underrättade en vecka. Vi andra fick precis reda på det. Det tillstånd av lugn som har infunnit sig de tidigare dagarna har bara varit lugnet för stormen.

Allt har ingått i samma plan. En plan som fick alla oss andra att släppa garden.

Vad har då hänt?

Jo, "The Mother-queen of the French" kom hit idag.

I det fruktansvärt underutrustade köket som finns på hostelet finns det  6-7 grytor.
En gryta som lämpar sig för 1-2 personers föda. En gryta som lämpar sig för 2-5 personer (den som dom flesta som inte orkar vänta på den lilla grytan använder. Sen finns det 6 stucken bamsegrytor, då snackar jag bamse. säkert 15 liters grytor. Dom blir aldrig använda, så länge det inte är ett sällskap på 5-6 pers som råkar äta samma mat.

Signerad entrade i köket efter jobbet. Där stod det en mörhårig, ganska bastant kort fransk kvinna. Man såg att det var hon som bestämde i köket den kvällen. På spisen stod det tre stycken grytor, fulla med mat. Jag förstod att det var Motherqueen som hade anlänt, och förstod direkt vad det handlade om.

På en spis stod den största grytan av dom alla. Den ökända 20-25 liters grytan, som har stått på samma ställe sen dagen jag anlände. Ingen vågar ens ge sig på  att använda den, men där stod hon och rörde om. En gryta till toppen fylld med en urgammal fransk husmoders-gryta.

Jag insåg att nu fan var det brottom.

Snabbare än jag någonsin lagat mat innan hackade jag lök, jag bröt brockoli så hela köket var prickigt, svetten lackade men allt skedde under fulkomlig kontroll, det fanns inte utrymme för några misstag.
Jag slet åt mig dom grytor och stekpannor jag behövde... hackade, rev, blandade och stekte.

Men det var inte snabbt nog....

Precis när jag började bli klar med mitt mål, märkte jag hur några fransmän knappt märkbart började duka upp i köket. Det var inte tre tallrikar... Inte heller 8. Det var alla tallrikar. Hade inte jag redan tagit en hade jag utan tvekan blvit utan.

Snabbt som skabb snodde jag en stol inne i hörnet och började äta, det var brottom. Jag kastade i mig maten, men inte heller denna gången var det snabbt nog.

Helt plötsligt kom dom. En efter en började dom ploppa in. CMÖ, kostymnissarna, brudarna, gamligen... alla kom.

Motherqueen började duka fram. Nu var det ingen idé att skynda sig längre. Dom var här, och det fanns inget jag kudne göra...

Jag klarade mig därifrån, men det var med nöd och näppe. Men om jag har ett tips att ge er innan jag dör, så är det att inte sitta i köket bland fransmännen, när Motherqueen har lagat mat åt alla...

Herre jösses...

gulltuppen

Omständighetskompis - En kompis under vissa omständigheter

Att vara omständighetskompis med någon innebär att man är kompis och blir hejjad på när det passar någon. Att man är hejjar på någon när man inte har några vanliga vänner att umgås med. Jag hatar folk som är omständigheteskompisar.

Italienaren som jag har nämnt tidigare som jag inte riktigt litar på har mig som omständighetskompis märkte jag precis. Han hade spanat in två brudar som han stod och flirtade med i väskrummet. Först gick jag förbi honom en gång. Jag fixade lite bland mina grejjer, och när jag skulle gå tillbaka förbi honom så såg han mig tydligt, eftersom vi fick ögonkontakt, medans han svepte sin blick över rummet.

Jag hejjade, mest eftersom vi har pratat ganska mycket när han har suttit här själv, och dels för att vi brukar hejja. Men denna gången var jag inte värd att hejja på, så han vek ner blicken och fortsatte prata med tjejerna. Han är ruskigt slemmig. Även om han inte vill vara som en klassisk italienare, eftersom han själv har sagt att italienare är dryga, så är han en. Man märker det, det sitter i blodet.

Jag kommer inte hejja på honom om han inte hejjar först, förän han har kommit och bett om ursäkt för sitt beteende. Jag hatar omständighetskompisar.

Det var samma sak när vi gick på gymnasiet, framförallt där. Då hade jag många omständighetskompisar. Eller rättare sagt, jag var omständighetskompis åt många. Speciellt bland de rikare grupperna, och speciellt dom i fotbollslaget.

I omklädningsrummet gick det bra att prata och skratta, likaså om man mötte dom på stan... om dom var själva förståss. Men när dom hade en kompis av sin egen samhällsklass bredvid sig, eller om man mötte dom i skolan, då var det sällan man fick ett hej. Falskt och fegt.

Nu kom dessutom Italienaren och frågade mig en sak. Jag var trevlig mot honom. Jag är som axel säger »en wuss...»  


Guldkorn.

Shinre från mtv pratar på radion.

Han är emot att vem som hellst ska få göra musik. Han är emot att vem som hells ska kunna modeblogga. Han tror att dom flesta bara gör det för att dom  ska få checka av det från sin lista. Shinre är lite töntig som han verkar. Han tycker att bara dom som är musiker ska göra musik, och han tycker att bara dom som kan mode ska göra modebloggar, allt annat är ointressant. Jag gillar inte Shinre.

För dom som inte vet vem shinre är, så är han den där snubben som läser upp MTV-news om brittney spears varje timma på tv. Han som alla hatar, ni vet.

Tidning, kaffe och svensk radio... men även en apelsin. Det är vad Mr A har avverkat än så länge idag. Den nya builden är inte klar än, så vi får se vad som händer.

Den där stirriga spanjoren som letar lägenhet, börjar gå en annan på nerverna. Inte för att jag inte tycker att han är skön, för det är han, men han är lite bättre kompis med mig än vad jag är med honom. Han är väldigt stirrig, och man måste vara så aktiv när shinreärbög man pratar med honom. För hoppningsvis hittar han en lägenhet idag, så han kan slappna av lite.

Franska ambassaden är ett minne blott.

Fransgruppen har splittats upp i två gupper. CMÖ med sina mindre smarta fransmän har hookat upp med brudarna, och den något smartare och trevlgiare gruppen, som dessutom kan prata engelska har bildat ett eget parti. Detta ser verkligen bra ut för mig, då Mr A har blivit tjenis med den smartare och bättre engelsktalande gruppen.

CMÖ bekommer inte Mr A heller så mycket längre. Det kan iofs bero på att han inte syns till så ofta, men det kan också bero på att han har fattat att jag inte gillar honom.

Nu ska QA Albinsson arbeta.

EUR

Jävla PajjasSpanjor.

Slutt på ämne.

Om ni tänker er den mest londonistiska dialekt som finns, och sätter den på en blek, relativt söt, väldigt reserverad brud med mycket smink och som var kritvit i ansiktet av puder, som dessutom pluggar på Cambridge, och en snubbe, som pratar nästan lika fin dialekt men som är lite mer öppensinnad, men med ett brittiskt utseende, så får ni fram dom två megabritter som jag precis träffade på hostelet. 

Riktig överklassengelska snackade kvinnan, men hon var trevlig och gnaska rolig. Men det var många långa AAA i hennes tal. Kusiligt stereotypt. 

Fan siar

Den där snubben jag snabbt omnämde i mitt utrop igår ska nu få en liten plats i min blogg, trots att han inte förtjänar det.

Han är över 40, antagligen singel, av hans agerande att bedömma. I själva verket så skulle jag aldrig kunan tänka mig, med tanke på hur han beter sig, hur någon vettig människa skulle vilja ha honom till man.

Han beter sig ganska barnsligt för det första. När det på tv alldels nyss var motorcykelhoppning står han och håller sig för huvudet och ojjar sig som en clown från 1959.

Han pratar om sig själv som någon gud, och att han är bra på allt. När jag först pratade med honom verkade han ganska trevlig, men efter som tiden gick märkte jag att han gärna ville tala om hur bra han var på allt. Det började när han berättade om sitt jobb.

»Eftersom jag är så bra på engelska så kommer jag med största sannorlikhet få jobbet» Han har sökt ett jobb som fransk support på IBM eller nåt liknande, hade svårt att höra vad han sa, och ville inte säga »vad sa du?» ...Igen.

I själva verket var han inte alls särskillt bra på engelska. Dessutom pratade han om en chefspossition som han med största sannorlikhet skulle fåefter som han gjorde en felfri arbetsintervju och klarade alla testen till 100%. Sa han.

Därefter skulle hans 3D bilder visas som han hade på internet. Han förklarade hur man gjorde, att man var tvungen att flytta kameran i sidled, och att det inte alls är svårt om man vet hur man ska göra. Jag tror inte han visste hur man gjorde, för det var inga bra bilder. Suddiga och bilderna matchade inte riktigt. Jävligt underligt...

Dessutom är han högljud och ganska otrevlig ohch påträngande.

Loppet hem blev långt ifrån perfekt, jag fick rött på andra vägen jag korsade, och det var inte roligt längre. Jag kommer dock genast att tala om när det perfekta loppet kommer.

Piz m88

Polarräv

Medans jag ändå inte har något vettigt att göra, ungefär som jag aldrig har, så kan jag passa på att ge er ytterligare ett recept.

Lagom mycket pasta ska kokas.
Medans det kokas görs följande.
Stek lagom mycket bacon.
Stek därefter(utan baconen i pannan) valfri lök, valfri paprika och lagom mycket valfritt tillbehör (i mitt fall svamp).
krydda med valfri krydda (varför inte chilipulver och curry?) .
Häll i baconen och lagom mycket creme fraishe i pannan.
Pastan är färdig. Blanda och ät. Rekomenderad dryck till maträtten är Mjölk eller Fernet.

När jag är färdig med irland ska jag göra en kokbok som visar hur många olika maträtter man kan göra av samma ingrid-ienser.

När jag snart går hem från jobbet ska jag starkt satsa på att få ett perfekt lopp. Jag märkte igår att möjligheten finns, det gäller bara att ha bra planering och lite tur. Jag funderar också på vad det kan hända för roliga saker på vägen hem. Hoppas jag möter någon trevlig människa.

För övrigt har mr albinsson redan haft sin första tjenna på stan. Det var en lett som bodde på jacobs inn och Mr A:s rum under hans första levnadsvecka i det nya landet. Detta inträffade redan för en vecka sedan, men det har totalt glömts bort att nämna.

Nee-e...

Snus, mus och brännvin

Dagen hittils idag hade jag helt klart klarat mig utan.

Det har inte varit dåligt alls, men inget jag gjort har haft någon som hellst betydelse på framtiden.

Jag ägnade dom första timmarna av arbetsdagen (från klockan 0930 fram tills klockan nu) till att spela igenom ännu ett spel. Detta spelet var ca 100 ggr sämre än det förra spelet, och jag har ägnat majoriteten av dessa timmarna till att träna upp mitt djur så jag kan tävla med den i alla turneringar och dicipliner.

Ungefär 30 sekunder efter jag hade nått önskad nivå på min häst säger projektledaren sandy att
»Eeh, grabbar. Vi har faktiskt fått fel version av spelet» Hon flinar lite, för hon vet hur uppruttet spelet är.
Jag och dansken kan nu inte längre hålla oss för skratt, utan börjar asgarva. Vi tror att hon skojjar. Sandy börjar också skratta, för hon insåg att det hade varit ett väldigt roligt skämt...

»...Det är inget skämt» säger hon. Utvecklarna HAR skickat fel version av spelet, och hon säger åt oss att vi kan sluta med denna versionen, och att hon ska bränna den nya.

En halvtimma senare, efter ganska många paintritade bilder av hästar som dör på olika sätt, så kommer hon änligen med den nya versionen.

Jag sätter i den i konsolen, och inser att den svenska versionen inte längre är svenks, utan har nu på något oförklarligt vis blivit norsk. Även den norska versionen är norsk, så jag kan helt enkelt inte fortsätta med projektet.

Så här kommer jag sitta, tills arbetdagen är slut, och inte ha genomfört något egentligt arbete alls, trotts att jag har jobbat svinhårt hela dagen...

Jag väljer också att publicera en bild som dansken och jag skapade via våra msn-konversationer

               image13

champs ellyséz


Jag börjar med några utrop, som ni alla ska taga iakt:


HALVTJOCKA OCH HALVGRÄSLIGA BRITTER SKALL ICKE HAVA CHOKLADDRYCK OCH SMÅ CHOLKADÄGG TILL KVÄLLSMAT, DÅ KOMMER DET INTE DRÖJA LÄNGE INNAN DOM LÄMNAR SIN NUVARANDE STATUS OCH ÖVERGÅR TILL HEL...


HOLLÄNDARE OCH TYSKAR ÄR INTE ETT DUGG BÄTTRE ÄN FRANSMÄN, ÄVEN OM DET KAN VERKA SÅ VID FÖRSTA ANBLICK...


YTTERLIGARE EN KARRAKTÄR HAR UPPENBARAT SIG, EN ÄLDRE HERRE SOM ÄR GANSKA DRYG, URSPRUNGSLAND? JA, DET KAN NI RÄKNA UT...


Slutligen:

DEN UNGERSKA TJEJEN ÄR OERHÖRT CHARMANT, OCH MAN SMÄLTER NÄR HON LER!På väg hem från jobbet idag inträffade det två saker värda att nämna.


Jag började att märka att den dåliga karman har haft lite dåligt infytande på mig idag. Men innan jag berättar om det ska jag tala om hur min dåliga karmadag igår artade sig.


Jag gick igår ut för att handla, och tänkte gottgöra för mina dåliga karmahandlingar natten tidigare med att skänka pengar till en tiggare.


När jag har gått i fem minuter, kommer det fram en tiggare som ser ut som han går på alla droger som finns och säger att hans mamma ligger på sjukhus och att han behöver pengar till honom och hans syster att åka dit med bussen. Jag tänker ge honom alla mynt jag visste att jag hade.

Då insåg jag att jag visste itne alls att jag hade några mynt, för det hade jag inte.


Jag sa åt honom att jag inte har några pengar och att jag måste gå och ta ut, för jag är påväg till affären. Då säger aset att han kan hänga med.
»Det finns bara stora pengar där» sa jag. »Det minsta är 10 Euro».
»Men 10 euro blir bra» säger aset.
»Nej, det har jga inte råd med, sorry, du får fråga någon annan!»


Där rök ytterligare karmapoäng.Nu till orgilanstorryn.


När jag gick hem från jobbet, och nästan var framme vid luasbanan dyker det upp två flickebarn, uppskattad ålder si sådär 10-11.


»Hej, har du en cigg att bjuda på» säger dom.
»Nej» säger jag bestämt och går vidare


På mindre än en senkund har en ondskefull och komplett plan utvecklat sig i mitt huvud.

Jag vände mig om och sa med ett brett leende:
»...Men jag har snus.»

»Snus, vad är det?» Frågade dom. Jag förklarade att det var tobak, och att man stoppade det under läppen. Dom kaxiga flickebarnen verkade nu lite halv oroliga.

»Men det är nog för starkt för er småbarn» sa jag, stängde dosan, och låtsades gå därifrån, nu med ett ännu bredare flin på läpparna.

»Äeis noät, äeis noåt» sa dom.

Jag gick fram igen, öppnade dosan. En av dom trodde att det var hasch. Men jag förklarade att det inte var det.

Precis när jag skulle fullborda min plan, dök en välbekant snubbe upp. Han heter samvetet, eller kanske är det en hon, jag vet inte. Men den fick mig i alla fall att mot min vilja säga: »Näe, som sagt, det är för starkt för er små» Jag
stängde dosan och gick därifrån.

Kvar stod tjejerna, snopna men lättade.

Småskrattandes gick jag för mig själv, glad att jag nästan, men bara nästan, bjöd dom på snus.


Den andra händelsen var inte alls lika roande, men ändå väldigt spännande. Jag var 100 meter ifrån att få ett perfekt lopp genom centrum. Jag behövde inte stanna en enda gång över alla dom stora vägarna. Grönljus överallt, och om det inte var grönt, så kunde jag passera ändå. Jag har hoppats på detta perfekta lopp sen första dagen på jobbet. Idag kom det nästan, jag föll på mållinjen. Sista vägen innan hostelet. Fan!Så kan det gå...


Skattjakt.

Mäster Albinsson Har också börjat planera en skattjakt här i dublin. Det är sånt som dyker upp i huvudet när det inte finns så mycket att göra.

Idén är bara på planeringsstadiet än så länge, men den ser ut ungefär såhär:

Tre kuvert med en relativt enkel ledtråd kommer att placeras ut på slumpvis valda ställen på dublins gator, så tre slumpade människor förhoppningsvis kommer plocka upp dom. Ledtråden i kuvertet kommer att leda fram till en skattkarta, skapad av mig, Mr A.

Denna skattkarta kommer, om man väljer att följa den, så småningom leda fram till en ännu inte fastställd skatt (Idéer motages gladeligen).

Problemet med skattkartan och skatten är att dom måste gömmas på något ställe som inte är svårt att hitat om man letar efter det, men ändå tillräckligt diskret för att någon random-människa finner den. Det är svårt.

Newton

Mästerdetektiv Albinsson insåg sent igår kväll att snubben från stab-city (limerick) inte var så trevlig som han först verkade. Dom där ärren i huvudet har nog någon något med saken att göra.

När Mr A gick och la sig i sitt nya rum, visade det sig att Stab-citymannen också befann sig på sammma rum. Där fanns också två stycke holländska tjejer (vilka förövrigt förhindrade min kvällsbajs).

Den långa av de två holländksa tjejjerna stod vid våningssängen dom två sov vid, och pratade med den tjocka holländksa tjejen som låg i överslafen. Hon hade därmed sin baksida vänd utåt rummet.

Stab-citymannen klämmer då ur sig något väldigt pinsamt om hennes rumpa, Mr A kan inte återkalla dom exakta orden, då örat inte ville höra på det. Stab-citymannen skrattar väldigt självgott, och fortsätter skriva på sin dator.

Strax därefter säger han nåt i stil med: »Om ni så gärna vill prata med varandra kan ni väl lika gärna krypa upp i samma säng och mysa lite, så kan vi andra också få en del av kakan» Vid detta tillfälle försökte Mästerdetektiv Albinsson försvinna under sitt eget täcke, och skämdes under en stund, för att han nyss hade pratat med mannen.
Tjejerna verkade ganska vana vid hans kommentarer, då dom bara sa: »Mhm» och fortsatte prata. Mästerdetektiv Albinsson gillar inte honom, och ska försöka i så liten mån som möjligt tala med mannen.

Det verkar helt klart som att newtons tredje lag också innefattar den här mannen, då han har fått en väldigt skev syn på kvinnor, och har antagligen inte fått sexa på hundra år...


det går framåt...

Efter en som vanligt ganska händelselös söndag bestämde jag mig för att gå iväg och handla lite mat.
Några dyra grejjer blir det inte, då ekonomin är något som måste hållas efter ganska hårt.

Irländadre verkar vara ganska dumma ibland. På lidl kunde jag köpa 300 g bacon för nästan 4 euro. Bredvid ligger Skräp-bacon, bitar, skav, eller vad man ska kalla det. 1 kg för 2 euro. en prisskillnad på flera hundra procent... till min favör. Det är jävligt märkligt.

Jag köpte skräp-bacon.

Mästerkocken ställde sig i köket och försökte knota ihop lite mat. Ni ska få mitt goa recept:

Lagom mycket ris ska kokas.
Medans det kokas görs följande.
Stek lagom mycket bacon.
Stek därefter(utan baconen i pannan) valfri lök, valfri paprika och lagom mycket valfritt tillbehör (i mitt fall svamp).
krydda med valfri krydda (tex chilipulver och curry).
Häll i baconen och riset (som nu är färdigkokt) i pannan.
Blanda och ät. Rekomenderad dryck till maträtten är Mjölk eller Fernet.

När jag stod och lagade till min underbara måltid, stod också den mycket charmanta kvinnan jag tidigare nämnt, som jag inte vet ursprunget på, bredvid mig. Jag då ett utmärkt tillfälle att prata med henne.

Hon visade sig vara från ungern, och var minst lika trevlig som jag trodde hon skulle vara. Hon ser mycket vänlig ut.
Jag stötte också på en ny karraktär här idag. En snubbe jag lagt märke till innan, men inte riktigt vågat prata med för han har tre överpheta ärr i huvet. Ett som går från vänster till höger sida precis vid hårfästet i pannan, ca 1.5 dm långt. Dessutom har han ett 1 dm långt ärr vid hårfästet på varje sida också som tar vid där pannärret slutar.

Det visade sig iaf att han var från stab-city, en liten stad i södra irland. Den heter naturligtvis inte stab-city, men kallas så för det är så mycket kriminalitet och det är stor risk att man blir knivhuggen där. Han jobbar med rymden, och håller just nu på att marknadsföra ett projekt där dom ska skicka upp en irländsk naturvetenskapslärare i rymden. Han hade också träffat Christer Fuglesang, och sa att han var väldigt trevlig.

Jag har lagt märke till att det är många underliga personligheter här. Specieltl dom som är något äldre. Jag vet inte varför, men det är inte många vanliga människor som bor på hostel.

Hittils har jag samlat ihop en handfull. Santa, som har rest jorden runt i köket på en lyxbåt; Sprallpojken som utbildar sig till att designa maskiner och jobbar med CAD; Australiensaren som är här för att hälsa på sin dotter, som ställer väldigt igenomtänkta frågor och som verkar vara verkligen smart; Spanjoren som är så stressad att han inte kan sitta still längre än tre minuter för att han inte får någon lägenhet; Den något utvecklingsstöra killen, som jag förvisso inte sett på länge som var aggresiv mot santa; Detta är dom något äldre karraktärerna jag kan komma på just nu.

Det finns ytterligare en snubbe som jag inte har nämnt. Han är stor, säkert två meter, skallig, också ett ärr i huvet. Han verkar ha väldig pondus, är inte rädd av sig och dricker mycket Guinnes. Jag har inte så mycket information om honom, men jag pratade med honom för första gången idag, så det kommer väl snart.

Jag väntar bara på att en phet kändis ska dyka upp...

Jag har lärt mig akta mig för britter. Dom är fan konstiga...

Karmometer

______________________________________________________
|                                           \ /                                                                               |
|__________________ / \_____________________ ___________ _|
Less                                                                                                              Alot

Last night... Rough night...

Mästerdetektiv Albinsson har gjort ett misstag. Han har betett mig som en fransman.

Det började igår kväll när jag precis hade somnat. Klockan var kanske 0145. Mästerdetektiven vaknade av att en snubbe sov i någon annans snubbes säng. Den sprallige och kära irländaren förklarade tydligt för honom att »En säng med ett ihopvikt täcke är ledig.» Dom  letade, men fann ingen säng med en ihopvikt täcke.

Då dyker Mästerdetektivens första karma-misstag upp. Tack vare utmärkt tidigare detektivarbete, visste Albinsson att det var en säng som var oanvänd, trots att den inte hade ett ihopvikt täcke. Men eftersom det var en av fransmännen som var drabbade, och mästerdetektiven, som fortfarande var arg för att han hade blivit väckt, nämnde inte detta.

Killen som sov i fel säng hade problem med att hitta en säng, men det fick Mr A inte reda på förän följande morgon.

Senare samma natt, närmare bestämt klockan sex, vaknade han igen. Denna gången var det killen över honom som låg i fel säng. Två killar av okänd nationalitet entrade rummet, och en av dom skulle sova i sängen över Mr A:s. Ännu en gång nämde inte Mr A den tomma sängen och killen som sov i sängen över fick vackert lämna rummet och karmapoängen sjönk ytterligare.

Ännu en insomning skedde. Även ett nytt uppvaknande, men denna gången bara ca 2 minuter efter insomnandet.
»Sorry» sa någon »Du ligger i min säng».
»Nej, det gör jag inte» svarade Mästerdetektiv Albinsson, alldeles för säker på sin sak. »Inte kan väl jag, som har koll på allting ha tagit fel säng» tänkte han.

Han slet upp sitt passerkort och lyste på det. Nog stod det säng 8 i rum 111. Han kollade, på sängnummret. Visst var det också säng 8 han låg i.

»Det här gällde bara fram till igår» sa mannen som stod framför honom.
Helvete. Mästerdetektiv Albinsson gjorde ett mistag.

Han svamlade något om att han hade bokat till söndag, vilket han också trodde att han hade gjort. Svor försiktigt på engelska. Då säger manenn framförhonom »Finns det ingen ledig säng? Kanske den där?» Han pekade på fransmännens delade säng (dom som sover en på dagen och en på natten, som nu var tom).

Herr A tog sig en funderare. Utmärkt tillfälle att hämnas på fransmännen och för att han blvit väckt två gånger klockan sex på morgonen. Men han tog förnuftet till fånga, och sa »Nej, den är inte ledig, men sängen där är det, det vet jag» Han pekade på sängen som han två gånger tidigare hade hållt hemlig. »Härligt» sa mannen framför honom »Ligg du kvar, jag tar den». Karmapoängen sjönk nu ytterligare av denna oerhört själviska akt, men han somnade trots det om gott, och utan mardrömmar.

Morgonen där på vaknade Mästerdetektiv klockan 9. Han hade kommit till insikt. Snabbt som skabb drog han upp sitt passerkort och kvitto, varpå det står vilket rum man sover i, vilken säng, samt datum man har bokat. »SAT 02 - FRI 08» läste han tyst för sig själv. på bokningsdatumet stod det att han skulle checka ut senast klockan 11 lördagen den 9 februari. Han hade förväxlat datumen, och insåg att det inte ens var en säng bokad för denna natt. En snyltnatt. Mindre karmapoäng, check!

Hade han bara sagt åt den stackars fransmannen att sägen var ledig det första han hade gjort, så hade karmapoängen varit i top, han hade fått ta smällen själv, och inget dåligt samvete hade behövt besittas. Men så är nu inte fallet.

Herr Albinsson får försöka gottgöra för detta på något sätt, för att om möjligt återupprätta sin gamla karmastatus, samtidigt som det hela tiden snurrar ett ordspråk i huvudet på honom. Ett ordspråk som försöker gottgöra för det dåliga samvetet.

»Man blir som man umgås...»

Ja, kanske det...  

Tyskar, dessa tyskar...

Jag har i två tidigare inlägg haft en rubrik som antyder att jag är hårig.

Anledningen till att jag har haft det är att jag ser ut som en hårboll, och också tänkte skriva det, men att jag blev så upptagen med CMÖ, som har upptagit båda dom blogginläggen, att jag glömde bort att skriva det jag egentligen skulle skriva.

Det jag skulle skriva var att jag ser ut som en jävla hårboll. Håret står åt alla håll och skägget börjar bli långt. Men elsa får sina saxar nästa vecka, så då ska hon klippa mig och Sean. Ska bli gött, jag vill inte se ut som en hårboll.


Mäster Albinsson har dessutom stött på ytterligare ett problem i kampen mot fransmännen. En människor som verkara vara tyskar har intagit hostelet. Dom är stora, mörkhåriga och ganska starka. Dom kan bli ett hinder framöver, så kvällen måste tyvärr tillbringas till att göra upp en bra plan för att om möjligt eliminera detta hot.

En mycket oväntad vändning, allt såg så ljust ut för några timmarsedan. Livet kan te sig underligt ibland. Tyskar är effektiva och organiserade, det har jag lär mig av historien. Det krävs en plan som är väl genomtänkt. Jag kanske till och med måste inhandla vissa förnödenheter, men vi får se hur det blir med det. 

Ett andra möte med de två svenska tjejerna inleddes också idag. Dom var lika trevliga som jag trodde att dom skulle vara, därmed har jag också fått en ny facebook-vän. Underbart. Dom frågade också om jag kommer uppdatera mina erfarenhetr på facebook, eller någon annan stans, men då sa jag: »Nej, men jag har en underbar blogg» Men detta innebar att jag var tvungen att editera lite smådetaljer i ett inlägg, men det var ingen större fara med det. Det var mest positiva saker skrivna.

Min ekonomi börjar tassa på tårna också, det är inte riktigt skitbra, men jag tror jag kan klara mig, bara jag snålar.
En fransman gjorde bort sig precis, de tre franska tjejerna sitter och skrattar åt honom, och han gömmer sig under en tröjja. Undrar vad han gjorde...

CMÖ2

När jag sitter här och har ganska tråkigt, så märker jag hur CMÖ försiktigt glider ner i soffan bredvid mig.

Han somnar ganska snabbt och där blir han liggande.

Det tar ett tag, sen inser jag att det vore väldigt roligt att få ett kort av honom, speciellt när han sover, så jag slipper förnedra mig genom att fråga om jag får ta ett kort på honom.

Då kommer naturligtvis hans kompis och väcker honom, kan skulle fråga nåt. »Fan dig» tänker jag.

Jag sitter hrä och ler åt min plan, och märker inte hur CMÖ försiktigt driver in i drömmarnas land igen.

I ett ryck drar jag upp min mobiltelefon. Ett superläge, då också hela lobbyn är tomt på fransmän.  Jag böjer mig fram och får faktiskt en riktigt bra bild. en sekund efter att jag är klar ska jag lägga in bilden på datorn. Då ringer CMÖ:s mobil.

Ibland har man tur, ibland otur.
Idag hade jag tur, och han otur.

Här kommer den:
image9

Cool cool, nice one...

Känsliga läsare varnas...

Jag tar tillbaka det där jag skrev häromdagen att man inte behöver bajsa så mycket.

Jag har nu varit bajsenödig i snart två dygn.

Såhär går en bra bajs till:
Man kommer upp på rummet, där är livat, någon ligger och snarkar, den andra lyssnar på musik och den tredje står och viker ihop sina kläder.
Jag smyger in på toan släpper min last med stor lättnad, ingen hör något, jag blir nöjd och glad.
Svårare än så behöver det inte vara. 

Men oftast går det till såhär:

Klockan är 19:00. Jag går upp på mitt rum i hopp om att det är ett jävla liv där, så saker och ting kan uträttas utan större uppmärksamhet.

Så är naturligtvis inte fallet, utan på rummet är det helt knäpptyst. En ligger och sover, två andra ligger och försöker sova. Det värsta som kunde hända

Jag går och sätter mig på toan, försöker klämma lite, själv är man också helt knäpptyst så minsa lilla ljud får resonans och förstoras 10-fallt i holken.

Det bästa skulle vara att bara släppa på allt, men man vågar inte, i risk för en katastrof, så man håller igen, försöker göra det lite försiktigt. *PFFRRT, PFFRRT* låter det. Jag vet att alla hör det. Det plumsar lite grann, men jag känner att jag inte är klar. Det trycker i bajjan, men jag vågar inte släppa på.

Jag sitter där ett tag och hoppas på att luften ska glida ut av sig själv för att om möjligt minska ljudeffekterna vid ett eventuellt avfalls-släpp. Så blir inte fallet.

Allt slutar i katastrof, det låter asmycket, utan att jag egentligen inte fått något uträttat, då minst 50% av lasten fortfarande befinner sig på lastbryggan.

Jag ger upp!

Jag går och hämtar min handduk och schampoo.

Jag vet att det är det enda rätta...


Hår...

Det finns en snubbe som jag inte har berättat om innan.
Han har varit här ganska länge och är ganska skön. Jag vet inte vad han heter, precis som jag inte vet vad någon annan heter heller, men han kommer iaf från australien.
Han är pensionär, men verkar inte vara särskillt gammal.

Han är väldigt blyg, och kollar aldrig en i ögonen, men är väldigt trevlig. Han pratar inte mycket om sig själv om man inte frågar honom, och han ställer måna frågor.

Det kan hända att han har någon typ av autism.

Första gågnen jag träffade honom satt vi i lobbyn. Han sa plötsligt till mig på engelska att han satt och lyssnade på spanjorerna som satt brevid och pratade...

»Förstår du något» frågade ja.
»Nja, mindre än en procent. Jag kan inte spanska så bra, men man förstår mer och mer» sa han, medans man såg att han aktivt lyssnade.

15 minuter senare böjer sig herren fram och säger något på knackig men relativt bra uttalad spanska. Inte nån skolboks-spanska "yo vivo a una casa blanca" Utan han frågade vilket universistet dom gick på eller dylikt. 

Tre dagar senare gjorde han samma med franskfjantarna.  Det var coolt.

Han var väldigt trevlig, och är alltid. Ser väldigt glad ut. Jag gillar att prata med honom.

Nu bråkar fransmännen jag är omringad av också. En äldre herre diskuterar med den charmiga tjejen, och två av dom trevliga fransmännen sitter bredvid och kommenterar. Jag förstår inte ett skit, men av reaktioner att dömma så tror jag att den äldre herren börjar bli nerplockad av tjejen.

Fast jag vet inte. Jag håller på henne iaf. Hon verkar väldigt samlad...

Nu kom den sköna australiensiske snubben också. Han står och lyssnar övertydligt diskret. Han försöker nog lära sig språket ännu bättre.  Dom diskuterar fransk kontra Irländsk ekonomi.

Jag är hungrig...


Vildvuxen och välväxt.

Det börjar närma sig mot kväll.

På väg hem från jobbet börjar Mäster Albinsson börja fundera över hur han ska behandla kvällen som ligger framför honom. Maten stod redo i kylen, det visste han, så det behövde han inte fundera över. Men sen då?


Femton minuter senare sitter han i köket. Till sin stora förvåning ser han dom två svenska tjejerna sitta där. Jag sätter mig inte bredvid dom, men hejjar på dom med en internationell hälsning.
Jag sätter mig istället bredvid den studernande något specielle irländaren jag har pratat med flera gånger innnan, som också sover på samma rum som jag.

Han verkade ovanligt glad idag, jag funderade lite på varför, sen frågade jag.

»Jag har varit på date» sa han »Punk»
»Jaså» Frågade jag.
Han berättade för mig att bästa sättet att träffa tjejer är att prata med dom. Han jobbade tydligen i en butik emellanåt, så han hade bara bjudit ut henne. Hon hade tackat ja.
»Men jag kände mig så jävla tråkigt, men å andra sidan tror jag att hon tyckte att hon var för livlig, jag tror det kan bli bra» sa han medans han log.
Han var väldigt sprallig och rolig idag, vilket var kul.

Efter jag hade ätit upp och han hade gått insåg jag att jag hade min chans. En av dom svenska tejerna gick för att diska något, så jag passade på snabbt som attan att börja diska mina saker.

Där stod vi i varsin diskho, och jag sa försiktigt men tydligt för att undvika missförstånd:
»Annars då?»
Hon blev knallröd i ansiktet och sa »Jag visste att du var svensk»
Men om sanningen ska fram så visste hon inte alls det, utan hon misstänkte. Hon hade hört mig när jag pratade med fransmannen på svenska några dagar tidigare, men var inte säker.

Varför blev hon röd i ansiktet då, undrar ni.
Jag vet faktiskt inte, kanske blir hon det ibland. kanske berodde det på att hon bara fem minuter tidigare hade suttit och visat upp sina fina underkläder  för sin kompis som hon nyss hade köpt. Inte kompisen alltså, utan underkläderna. Dom pratade om något också men jag hörde inte för sprallmannen hade pratat med mig samtidigt. Men jag skulle tro att det var därför hon blev röd i ansiktet, hon insåg att jag hade förstått allt. Ganska gullig faktiskt.

Vi pratade en sväng. Hon hade varit i skene en gång, för dom kom från Göteborg.

Nu är vi fyra i vårat team mot fransmännen och spanjorerna. Jag tror jag ska använda någon av dom nyfunna relationerna som lockbete, för att locka fram fransarna en och en, för att på ett lättare och diskretare sätt kunna skada dom.

Jag ska fundera vidare över en öl med Pölsie. Jag återkommer...


Stillheten som gäst...

Det tråkigaste med denna dagen är att det jag allra helst vill skriva är det som jag allra minst får säga.

Allt miserabelt, roligt, underhållande och tråkigt som har hänt idag ligger under samma sekretessbelagada information, vilket innebär att jag inte har något att berätta.

Igår började i alla fall Mästerdetektiv Albinssons kamp mot sydeuropa när jag för första gågen tog kontakt med Myra-Li i receptionen. Mäster Albinsson har dock inte forskat särskillt mycket i vad recepionisten heter. Eftersom namnbrickan sällan sitter på så är det enda minnet jagh a av hennes namn så gammalt som från ankomstdagen, då det var hon och peruken som delade receptionen.

Ett löfte utlovas att jag innan helgen är slut ska ha tagit reda på vad hon egentligen heter om det nu skulle råka vara så att hon verkligen heter Myra-Li.

Något som jag är så jävla glad att jag tog med mig till irland är snuset. Jobbet är som gjort för att snusas på. Sitta vid datorn och spela tv-spel, dricka kaffe och snusa. Underbart. Risken är att jag blir tjock, men jag kompenserar det ganska bra med att inte äta så mycket. Eller jag äter nästan ingenting. Jag äter på morgonen, flingor, för att vara exakt (funderar dock på att byta ut detta mot gröt). På jobbet livnärs min kropp som sagt med snus, kaffe och vatten, när jag kommer tillbaka till centrum handlar jag någonting att laga.

Varje gång man kommer tillbaka till hostelet så är köket fullproppat, så igår åt jag inte förän vid 22. Oftast är det framsmännen som sitter där, då dom tar ca 2 timmar på sig att laga sin mat, 20 minuter att äta maten och sitter kvar i säkert en timma efter dom käkat upp. tilläggas bör också att till dom 30-35 sittplatser som finns på hostelet, så finns det kanske bara 15 stolar.

Den positiva sidan av detta är dock att man inte bajsar lika ofta, vilket enormt underlättar hostel-vistelsen, då det inte finns en enda ljudisolerad möjlighet till att göra det stora behovet. Alternativet isf skulle väl vara duschen, vilket naturligtvis förekommer. Men bajsa i duschen, det är ju en såndär grej som alla gör, mem som man inte riktigt talar om.

Sen måste jag tala om att jag precis fick berömm. Jag hittade en bug i mitt nuvarande projekt, och min holländska kollega, som jag rapporterade till sa: »That, my friend, is a first class bug localization, I have to think about this one» Jag kan avslöja att den handlade om Rödhakar...

Jag hatar djur...En värld full av djur...

Är det någon som undrar något om djur?
Jag kan allt. De senaste dagarna har jag lärt mig det mesta om djur genom mitt jobb. Det jag inte har lärt mig genom jobbet har jag letat upp på wikipedia, denna underbara sajt.

Nu är jag däremot ganska trött på djur, om sanningen ska fram är jag ganska trött över huvud taget.
Jag önskar mest av altt att klockan blev sex så jag kunde åka hem och äta, för hungrig är jag.

När jag vaknade i morse var klockan redan 9 vilket innebar lite stress.
 Jag gick ner till kökte för att äta mina flingor, det blev inte mycket av det.

Köket var totalockuperat av folk, framförallt fransmän, men ingen sa något. Dom vet att dom inte har mycket att säga till om längre. Alla kollade på mig när jag gick in i köket.

Jag suckade djupt och långsamt, för att ådra mig uppmärksamheten och för att dom skulle förstå hur mycket jag hatar dom.  Jag tror budskapet gick fram...


Blod, svett och ganska mycket lukt...

Först och främst ska jag förklara för Hink-frida, och eventuellt övriga som inte förstått varför killen med små ögon heter CMÖ (CentiMeterÖgat).

Han heter CMÖ för att han har två ögon, som var och ett av dom är mer eller mindre en cm breda och dom skulle vara en cm höga om man staplade dom uppe på varandra. Dessutom sitter inte så långt ifrån varandra. Hur långt undrar ni?
Jo, naturligt vis ungefär en cm ifrån varandra.

vart sitter då ögonbrynen?
Jo, dom sitter ungefär 1 cm ovanför varje cm-öga och är ungefär en cm tjocka. Vad det framstår av hans beteende så är hans hjärna inte heller större än  1 cm³.

Av dessa slutsater kan man med hjälp av newtons tredje lag (den om att varje reaktion har en motsat och jämlik motreaktion) dra en av följande slutsatser:

Teori 1: 
Hypotes: Kroppen i sig är objektet som påverkas, och därav måste motreaktionen sitta på kroppen.
Härledning: Med hjälp av newtons tredje lag kan man lätt räkna ut att kroppen måste kompensera det vanställda ansiktet med en välvriden och tilltalande annan kroppsdel.
Slutsats: Hans snopp är gigantisk.

Teori 2:
Hypotes: Kroppen är endast en del av objektet som påverkas, motreaktionen är en utomkroppslig sådan.
Härledning: Med hjälp av Newtons tredje lag kan man lätt räkna ut att eftersom inte kroppen i sig har kompenserats, måste ett annat objekt, väldigt närastående, som på något sätt nästan sammanfaller med vårt objekt, kompenseras och därav vara väldigt tilltalande.
Slutsats: Hans snopp är även den 1 cm (alternativt 1 cm³)  men han har istället en otroligt snygg tvillingsyster.

Jag tror, och vill hellst också tro, att Mästerdetektiv Albinssons andra teori är den som stämmer bäst överens med sanningen.

Det jag skulle skriva var bla:

*Att jag luktar svett
*Att jag måste duscha
*Att jag bara har en ren t-shirt kvar
*Att jag måste tvätta

Twilight of the french embassy.

Den franska ambasaden är i kris.
 
Opinionsundersökningarna säger att fransmännen nu är i minoritet, och spanjorerna börjar vinna mark på jacobs inn.

Engelskan sprider sig mer och mer, och folk blir vänligare och vänligare. Nya tider är på intåg. Med lite tur så kommer den spanska majoriteten att behanda hostelets invånare med lite större respekt och därav bli en mer omtyckt och älskad ambassad. Eftersom dom också är språkligt allierade med argentinarna, vilka hittils har varit ett ganska trevligt folkslag, kommer den kommande veckan se ganska bra ut.

»Vi skulle aldrig få för oss att ansälla en fransman här» säger Myra-Li, receptionist vid Jacobs inn. »Dom vet varken hur man beter sig eller talar. Vi hade en snubbe med väldigt små ögon som ansökte häromveckan, men vi gav honom avslag direkt»

Jag frågade runt lite i hostelet för att få en uppfattning om vad de inneboende tycker i frågan.
»Det är det bästa som har hänt på tre veckor» säger en spanjor. »Detta öppnar verkligen upp möjligheterna för andra nationaliteter» säger en svensk. »Det ligger faktiskt redan planer på bordet angående en svensk ambassad också»

Vad maktskiftet kommer innebära vet ingen, men en sak vet vi: Franska ambassadens fall är nära...

That's a special thing...

Tiden rinner iväg. Nu har jag suttit på jobbet i tre tmmar, och läser mest tidningar på internet.
Då hittade jag den här länken.

http://www.bt.se/nyheter/mark/orbytjej-pa-vita-duken(468612).gm#articleimage-popup

Kul att någon lyckas när ingen annan gör det.

För dom som inte känner henne, så kan jag säga att hon skickar ca hundra mms till mig om året.
Inte för att hon vill, utan för att jag ligger först på hennes kontaktlista och hennes mobil är konstig.

Men nu var det ett tag senast...

It's Brittney, bitch!

Här sitter jag på jobbet. För tillfället finns det inga projekt att åta sig, så jag har inte gjort något speceiellt sen jag kom för drygt en timma sedan. Precis som jag också gjorde de sista timmarna igår. Inte ett skit.

Jag smutsar runt på youtube och facebook, lyssnar på radio och känner mig allmänt slö.

Jag sitter också och lyssnar på p3, och fick höra den fina låten av Fröken Spears, och flög för en stund tillbaka till oscars bakgård och när jag jobbade på kommunen. Det var där jag var när jag hörde låten för första gången, medans jag åkte omkring på min toro.

Efter låten säger dom: "Idag är det torsdag..."
"Torsdag?" tänkte jag. Det är väl för fan inte torsdag. Jag kollade på klockan, där stod det TH 2-7. Men jag var fortfarande inte säker.

Jag frågade Jeppe The Dane vad det var för dag idag. "Eh, torsdag" svarade han.

Vilken dag försvann? Jag gick och trodde hela dagen igår att det var tisdag igår, och idag har jag redan i flera timmar antagit att det var onsdag. Det roliga är att jag igårkväll verkligen funderade på vad det var för dag, och kom då fram till att det var tisdag.  Det var alltså ingen vanlig "undrar vad det är för dag"-dag, utan Jag trodde verkligen att det var onsdag. Jag hade också svarat att det var onsdag om någon frågade.

Detta resulterar i två frågor:
Fråga ett: Är det måndag eller tisdag som försvunnit?
Fråga två: Hur tar man reda på det?


I collect knives

»Håll käften, annars kör jag upp skeden i magen på dig!»
CMÖ stod framför mig och pratade. Jag sa det så tydligt jag bara kunde, nästan bokstaverade fram orden, men trots det tror jag inte han förstod.

Dom franska vokablulären ekade genom mitt huvud, »Jag skulle nog behöva en alvedon» tänkte jag tyst för mig själv.  Fransmannen förstod precis lika lite av min svenska som jag förstod av hans franska. Om inte mindre...

Det jag hade fått förklarat för mig var att hans vän hade hans kort... Igen, och han undrade om han kunde låna mitt för att låsa upp, och lägga in lite kläder.

»Nej,» sa jag på klar och tydlig engelska, »men om du vill vänta så ska jag bara koka min pasta och äta upp den, så kan jag följa med dig upp och låsa upp om du vill.»  Det tog säkert fyra minuter innan han förstod vad jag sa. Men jag lät honom veta att vare sig han förstod eller inte så skulle jag inte ge honom mitt passerkort, eftersom jag något övertydligt tittade ner i min pastakastrull och rörde om, fast jag inte ens hade lagt i pastan än, men han fattade vinken, och gick och satte sig.

Naturligt vis satte han sig på min plats, så jag sa till honom: »Men förhelvete, sätt dig inte på min jävla plats då»  Den franska charmiga tjejen förstod att han satt sig på min plasts, och sa något åt honom på franska. Hon är i alla fall snäll och trevlig. Han flinade och satte sig på en annan plats.

»Det är då helvete att man inte ens ska kunna äta ifred» sucakde jag medans jag hällde ner min spagetti i grytan.

I ögonvrån la jag märke till två blonda tjejer som satt i hörnet. Dom var ganska välklädda, och såg väldigt glada ut. Jag förstod direkt att dom var svenskar, och insåg också att dom antagligen hade hört glåporden jag hade ropat ut över köket, men att dom inte var riktigt säkra om jag var svensk eller inte. Jag valde att inte prata med dom idag, jag var inte på humör. Dom vågade heller inte prata med mig. Jag antog att det var för att dom var väldigt nervösa över att jag var så snygg. »Men» tänkte jag för mig själv »Eftersom jag inte egentligen är så snygg, utan snarare ser ut som skit, tror dom väll att jag beter mig som skit också, det är ett helvete med alla fördommar i dessa dagar» När tanken var färdigtänkt förstod jag att dom inte alls hade några förutfattade meningar, utan dom var dom enda i rummet som verkligen hade förstått vad jag sa. 

Senare på dagen ångrade jag att jag inte hade pratat med dom. »Det hade varit skönt att ha någon i min engen ålder att tala med» tänkte jag, men nu fick jag stå mitt kast. Jag gick ocha la mig tidigt igår, för det fanns inte så måna roliga att prata med, men jag somnade inte förän 2. I rummet bredvid låg massa irländare och ropade kampsånger och talade högt, samtidigt som hela korridåren luktade sött av braj.

»Vissa är bekymmerslösa» tänkte jag innan jag inte kunde ha ögonen öppna längre, och somnade stilla...


Den vises drömmar

Oscar trenger en foedelsedags gåve. Jeg er oscars kompis og tykker han trenger en poem.

En vän går en runda
På stan i sin skrud
Han söker en livets sunda
Samt en go och trevlig brud

Med charmen han besitter
Är det inte så svårt 
Men slå länge han är bitter
Så blir det väldigt hårt

Han traskar över höga fjäll
Med en vapnet vid sin sida
Hans gång är snäll
Hans steg är vida

Med åldern han har inne
Är det inga bekymmer
Att ha sol i sinne
Nya tider begynner

Hur vida han än traskar
Han finner ej det han söker
Snön är slut och slaskar
Han tänder en ciggarett och röker

Vinter går mot vår
Vintern går och somnar
Några månader blir ett halvår
Och kylan, ja den domnar

Efter vår kommer sommar
Det blir lov och semester
Hela naturen blommar
Veckorna är fulla av förfester

En kompis dyker upp runt hörnet
Och vid nästa lika så
Den ena har en flaska foernet
Den andra han har två

Sommaren blir varm och härlig
Bryggor börjar skaka
Om jag ska va riktigt ärlig
Önskar jag mina vänner tillbaka

Han säger det med tydlig stämma
Han säger det med mod
När alla är hemma
Ska skåpet tillbaka, tillbaka dit det en gång stod

Han drömmer om en svunnen tid
Tillsammans med oss andra
En bekymmerlös, och full av frid
Den stigen ska vi åter vandra

Välkomna tillbaka hit
Välkomna gott folk
Den förra akten den var skit
Nu ska ni se Dolk

Drömmar är för att följas
Sa en man en gång
Inte alls för att döljas
Utan sjungas ut med sång

En vän går en runda
Han fylls av livet han har kär
Nu han ler och han börjar blunda
Se där mina vänner, är ni redan här

Bare å plystre når dere trenger meg, Oscar


You are the devil, I am the D

»Morgon!»

Jag känner det. Försiktigt slår jag upp ögonen och kisar. Klockan står på 07.30. »Humpf» får jag ur mig innan jag sluter ögonen igen.

En timma senare slår jag upp ögonen igen. Jag kikar mot fönstret, det börjar bli ljust ute. Jag sätter mig försiktigt på sängkanten för att om möjligt missa överslafen med huvet. Kikar på klädhögen jag försiktigt och omsorgsfullt vek ihop kvännen innan. Den ligger där den ska. Ingen fransman med små ögon har varit och hämnats på mig under natten. Samtidigt som jag ställer mig upp för att klä på mig blir jag abrupt påmind om att jag glömde bort att vara vaksam på överslafen. Jag inser, som jag misstänkte kvällen innan, att rummet är en aning fattigare på gäster denna morgon än vad det var 24 timmar tidigare. 

Är CMÖ kvar på hostelet, eller har han blivit utslängd. Tänk om han ligger under en bro någonstans? 
Jag slår bort tankarna och fortsätter min uppklädning inför dagens bravader. 

Inga fransmän i köket, CMÖ syns inte till. Mina cornflakes ligger där dom ska, och tillsammans mjölken jag köpte sent igår kväll får jag mig den frukost jag behöver. Mjölken smakar färskt och jag känner mig nästan som hemma. 

Vakten med det arga utseendet inspekterar mig efter mitt mål medans jag diskar min tallrik och sked. Jag känner att inget kan få mig att känna mig osäker idag, så jag sköljer bara skeden under varmt vatten och diskar knappt tallriken innan jag ställer den i torkstället. Jag hälsar på vakten innan jag slinker ut ur köket mot receptionen. Varken den svenska tjejen eller perukflickan sitter där, så jag fortsätter genom dörrarna. 

Väl ute i gränden utanför tar jag ett djupt andetag. »Solen skiner», säger jag tyst för mig själv.
 
Jag svänger vänster ut på den stora gatan, samtidigt inser jag att det är vindstilla denna tisdagsmorgon. 

»Detta kommer bli en bra dag», säger jag till en förbi passerande man, och påbörjar därefter min rofyllda vandring mot ännu en dag av underskönt arbete... 


CMÖ

Nya källor säger mig att CMÖ delar bädd med en anna snubbe.

Den ena jobbar nattskift, den andra på dagen.
Den informationen löste en hel del funderingar.

Det förklarar varför hans kompis har kortet
Det förklarar varför det alltid är mörkt i rummet
Det förklarar varför det 9 av 10 gånger jag kommer in i rummet ligger någon och sover
Det förklarar varför två franska snubbar gjorde sig iordning på rummet samtidigt, när det bara finns en uppsättning fransk packning

Det förklarar däremot inte varför snubben väcker mig mitt på natten. Det förklarar heller inte varför han är så ful, och det förklarar defintivt inte varför jag kommer karva en sked genon naveln på honom om han väcker mig inatt.

Mästerdetektiv Albinsson förklarar fallet tillsvidare avslutat och ska sova på detaljer. Vi får analysera hur natten ter sig, och morgondagen utvisar vilka aktioner som ska tas mot förövaren.

Klart slut.

Härkomst och därkomst

Efter morgondagens bravader så är mitt rum nu något mer tomt än de var i morse. Vad det beror på vet jag icke. Förhoppningsvis beror det på vad jag och alla med mig tror på. Men jag kan också inbilla mig att det är mer tomt, eftersom det är ljust i rummet just nu för första gången sen jag flyttade in här.

Jag funderar på att gå ner i köket och hämta en sked. Väcker han mig någon gång under den kommande natten, om han nu är kvar i  rummet dvs, så kommer jag trycka upp den i rumpan på honom och vrida runt ett par varv, så får han i alla fall någonstans att förvara sitt passerkort... om han nu skaffar ett

Efter en ganska lugn och fridfull dag på jobbet, så begav jag mig hem till elsa. Men innan det skulle jag köpa pasta till henne, som visade sig vara svårare gjort än vad det är att bestämma sig för det. Det är en bit att gå från där jag hoppar av LUAS till där jag hoppade på bussen mot Elsita. Jag räknade kallt med att där skulle finnas någon sjuelva eller dylikt på vägen, men det var stört omöjligt att få tag på pasta där.

Gatan jag går på ligger väldigt centralt, och alltihop där tillhör centrum, men jag fick gå runt två hela kvarter innan jag hittade en SPAR-butik som hade lite pasta. Det visade sig dock att den där sparbutiken låg typ tre meter efter jag började runda mina kvarter, så hade jag inte varit så rastlös och osäker hade jag sluppit 10 minuters letande och oroande, om jag bara hade tagit tre steg.

Idag hälsade jag för första gången på den okända, mycket trevligt uppseendeväckande kvinnan som jag har inte har en aning om vem hon är eller vad hon kommer ifrån. Hon satt i soffan i lobbyn, jag stod vid receptionen. Jag vände mig om medans jag väntade på service, och fick ögonkontakt.
Jag nickade.
Hon log och nickade tillbaka.

Jag tror vi är tjenisar nu. Jag ska prata med henne någon dag.

Jag letade också efter min gå-kompis idag, efter som jag satt på samma LUAS idag som igår, men jag hitatde henne inte. Det var tråkigt.

Dags att knyta sig...


Centimeterögat.

Han gick förlångt inatt. När jag skulle gå och lägga mig var dörren till rummet stängt.
Gött tänkte jag, då kan jag stänga den med gott samvete. Antingen cepet här inne redan, eller så får någno annan skulden. Jag la mig i sängen, och strax där efter kom en sista person in i rummet, vilket avskrev mig skulden ytterligare. Men jag skulle få sota.

Jag vaknade vid halv 3, jag förstod inte av vad. Jag försökte somna om, och gjorde också så. Men strax där efter vaknade jag igen.

Var det någon som knackade på dörren?

Jag omnade om ytterligare en gång, men vaknade naturligtvis efter bara några minuter. Jag insåg att det måste vara någon som knackar på dörren, för nu hörde jag hur någon försökte öppna den.

Jag insåg att jag inte skulle få någon ro förän ja öppnat dörren, även om jag låg kvar väldigt länge i hopp om att han skulle ge sig och stå sitt kast, men icke. Jag gick och öppnade dörren, där stod han, Centimeterögat, cepet, och log. Sorry, sa han på taskig engelska. Jag grymtade och gick och la mig i sängen igen.

På morgonen beklagade jag mig över det inträffade till en snubbe som jag snackat lite med. Det visade sig att han sov på samma rum och hade inte öppnat fast han var vaken. Först vart jag arg på honom inombords, men insåg att han hade egentligen gjort det enda rätta. Eftersom han stod och bankade så länge på dörren, utan att gå ner till receptionen, så hade han inget på rummet att göra.

Då insåg jag vad jag skulle göra.

Jag gick direkt efter frukost till receptionen. Jag sa att jag hade lite anonyma tips, och talade om för dom precis hur det var. Förhoppningsvis fuskar CMÖ och åker ut, kanske får jag byta rum, eller så händer det ingenting.

Stör han mig en gång till sticker jag en kniv i magen på honom...

Staffan P

Just som jag satt här dök det upp ett gammalt minne, från ingenstans.

Platsen var ängskolans cafeteria. Tidpunkten var avslutningsmiddagen med Niorna.
Borden är borttagna för att man ska kunna dansa.

Eftersom jag hade varit confrancier så hade jag inte varit runtomkring så mycket. Jag hade haft en massa att göra. Men av någon anledning så gick jag in i cafeterian för att fixa nåt.

Jag ser folk stå i en ring runtomkring något eller någon. Jag uppfattade inte vad det var, men det var något. Jag gick för att hämta en dricka, ja det var nog det jag gjorde, men hörde när jag stod där och drack hur folk började skratta, och senare kom en duns.

Jag blev förståss nyfiken, och gick fram och kollade. Där står Staffan.
 Eller står. han stod inte någonting. Han nuddade knappt marken. Han hoppade runt, han dansade, han flängde.
Denna staffan som hade sprungit från lektion till lektion, från lärare till lärare, läst läxa efter läxa. Han stod där, hoppade och flamsade, precis som att all glädje han borde levt ut under tre år okontrollerbart dök fram under loppet av en halvtimma. Jag har aldrig sett sån energi hos någon levande varlese förut. Jag kommer antagligen inte göra det igen heller...

Suckin' a lemon...

Nu har fan CentimeterÖgat gått förlångt.

Jag blir tokig på honom. Jag har insett att han kanske bor på mitt rum, för det första. Han är ganska otrevlig men tror att han är rolig. Det började med att han bad mig att inte stänga dörren till vårat rum. Han har ingen nyckel säger han. Jag tror han fuskar.  Sen gick jag ner och satte mig i lobbyn, då kommer han fram och bjuder mig på en pingvin-chokladbit. Jag tackar nej, men han ger mig den ändå.

Jag tänkte låta den ligga för att bibehålla och visa min ståndpunkt, men klarade itne det, utan åt upp den. Men det var inte det värsta. Det värsta var att den smakade gott. Det var som kexcholad. Den smälte i munnen. Så nu hatar jag honom ännu mer.

Pajas-spanjoren ligger också väldigt nära att korsa gränsen nu. Han trissar mitt tålamod till det yttersta. Han härjar runt och försöker charma varenda kvinna på hela stället.

Idag när jag hoppade av LUAS-vagnen så gick jag av precis samtidigt som en tjej, som var ungefär lika lång som jag. Därför gick hon också nästan exakt samma tempo som mig. Vi gick åt samma håll, och eftersom vi gick av samtidigt, och gick lika snabbt så gick vi också bredvid varandra ett ganska bra tag. Vi mötte stora grupper av människor, gick åt varsit håll, för att undvika kollition, och när vi hade passerat gruppen si sådär 20 steg senare, så var vi precis bredvid varandra igen. Jag kollade aldrig på henne, men jag kände hennes närvaro hela tiden. Jag tror hon kände min också, för det infann sig en harmoni.

När vi gick över en gata ökade hon stegen lite, jag trodde först att hon ville bli av med mig. Men jag insåg senare att det var inte därför. Hon skulle hinna med en buss. När hon hoppade på bussen kollade jag på henne. Hon kollade inte tillbaka. Jag tänkte säga hejdå, men jag vågade inte.

En annan erfarenhet som jag inte hade räknat med att få innan jag åkte hit, och inte heller när jag väl var här, är min förståelse för danska. Den har flugit i höjden, och istället för vart 10:e ord, förstår jag nu säkert vart 5:e. Kan vara för att dansken pratar tydligare också, men det tror jag inte.

Jag är törstig. Men vattnet i kranarna smakar lite unket, ungefär som vattnet gör på våran lilla toa, du vet, ingrid. Fast samtidigt inte alls lika fräsht som det gör där. Det är unket. Ibland är det gott though.

Medans det är aktuellt att rekomendera andras bloggar, så måste jag passa på att rekomendera en. Snubben är författare och skrev den boken som nästan läste färdigt. Jag brukar skratta gott när jag läser den, och det tror jag fler kommer göra med mig.

http://andreasroman.blogspot.com

Mitt hår börjar bli ganska vildvuxet. Mitt skägg dito. Den oroliga lägenhetsletande spanjoren tyckte att jag skulle ta och klippa mig. Han sa också att det såg ut som jag kom direkt från skogen, eller från en öde ö. Antagligen har han rätt...

Men vad är utseende? Oftast ingenting.... Ibland allt.

Piz


Sunday, bloody sunday...

Idag har det varit söndag... hela dagen.

En ganska klassisk söndag. Vaknade sent, sov länge och har inte gjort alltför mycket.

Har käkat några brödbitar, varit på bio med elsa och sean, och snackat med argentinarna. Dom är väldigt trevliga och vänliga faktiskt.
Spanjoren däremot börjar bli lite dryg, även om han är rolig.
Jag träffade också en annan spanjor, som ser precis ut som andré aldenhof(v?). En riktig pajjas. Han försökte förklara för mig på knacklig engelska att svenska och canadensiska band är dom bästa i världen. "spanish, fuck off, italian, fuck off swedish and canadian..mmmmm"

Bredvid sitter en kvinna som jag inte vet vem hon är. Hon har varit här på hostelet sen jag kom hit, hon ser väldigt glad och trevlig ut, och hon lukar gott. Hon ler mycket, och verkar vara väldigt snäll. Jag ska nog prata med henne någon dag.  Jag har försökt lista ut ålder och nationalitet, men jag har ingen aning. Jag skulle tippa på polsk eller nåt. fast det skulle lika gärna kunna vara vad som hellst, men jag känner inte igen språket. Åldern skulle kunna vara sena 20.  Underligt.

Nyss kastade jag också en sten från mitt medvetande som jag har gått omkring och burit på i 8 år typ. det känns ganska tomt. Eller konstigt. Denna sten har jag naturligtvis stundtals lagt åt sidan, men den har varit med väldigt länge. Nu är den borta. Jag hittar den nog inte igen på länge.

Imorgon ska jag till jobbet igen, och göra färdigt mitt projekt. Efter det tänkte jag att jag skulle ta tag i lägenhetsletandet på allvar. Jag orkar inte med fransmännen längre. Inte vissa av spanjorerna heller.


Non teneas aurum totum quodsplendet ut urum


Mr A


En lördag

Idag har det vari lördag. En ganska bra lördag.

Efter mina bravader i morse gick jag och såg rugby med sean och elsa. Det var riktigt roligt. Jag insåg att jag älskar rugby, och ska nog börja spela det när jag får chansen. Jag drogs med direkt i det. Jag älskar det.

Efter rugbyn gick jag hem och lagade mat... och sen sov jag.

Nu har jag suttit i lobbyn vid datorn i några timmar och insett att fulla spanjorer och fransmän är dubbelt så dryga som ofulla spanjorer och fransmän.

Jag har snackat med cissi på msn ganska länge nu med. Hon är trevlig. Jag gillar henne.
Hon är smart också.

Det börjar bli tråkigt nu.

Vilket kasst inlägg, men jag är för trött för att skriva något invecklat. Inte orkar jag utveckla något heller.

Who are you?

Rummet jag sov i inatt, rum 101, har jag aldrig riktigt tyckt om. Jag sov där härom natten också. Något känndes inte rätt med det rummet, det finns ingen harmino där. Sist jag sov där, kände jag mig väldigt obekväm, och duschen är dessutom ganska kass.

Inatt var det likadant. Igår känndes det bra, och jag tänkte för mig själv: "Kanske har jag missförstått rummet, det kanske inte bara har orkat visa sin rätta sida. Jag hade en ganska lång konversation med den något underlige men ganska trevlige men något underlige Italienaren, som jag har pratat med några gånger.

Jag somnade senare, men vaknade abrupt vid 3 tiden på natten av att det kom in folk. Ingen i rummet förutom jag sov. Folk stod och pratade hej vilt, även italienaren, som kvällen innan sa att han ville sova hela natten.

När jag vaknade i morse kände jag dom onda vibbarna krypa in under täcket på mig.
Det började med att en mobiltelefon alarmerade om att det var dags att stiga upp ur sängen. Men uppenbarligen höll mobiltelefonens ägare inte med om det. Han höll heller inte med oss andra i rummet i att mobiltelefon-alarm är till för att stängas av om man inte går upp. Så det gjorde han inte heller. Förän efter kanske 3 minuter. Det var då det började.

Folk somnade om, men strax där efter ringde nästa mobiltelefon-larm. Det ville att hans ägare skulle kliva upp, men så blev inte fallet även den gången. Folk sprang och stängde av varandras mobiltelefonlarm och skrek 'Shut THE FUCK up' till varandra. Ena stunden skrek en till en annan som inte vaknade av sitt mobillarm, och tre minuter senare hade skrikaren somnat om, för att senare inte vakna till sitt eget alarm. Det bodde 10 st i rummet, och det gick igång minst 5 alarm. Någon skrek varje gång, varav jag inte gjorde det, så det måste varit minst sju vakna i rummet. Dom fem med alarm, jag och minst en som skrek.

Jag tröttnade och insåg att detta inte var något för mig. Jag gick upp och drack kaffe i en väldigt lugn och avslappnad och sval lobby. Nu sitter jag här, har bokat hostel i ännu en vecka, och sitter nu och lyssnar på oasis. Ganska trevligt faktiskt.

Jag tänkte lägga upp ännu en bild faktiskt. Denna gången på min hund, Bamse, som jag med största sannorlikhet inte kommer se igen. Detta är sista bilden jag fick på honom. Sista gången jag såg honom också. Strax innan jag åkte iväg till planet, mot dublin.

The importance of being Idle.

image8

Argentina.

Kvällen ikväll har varit ganska tråkig, och eftersom jag inte har några vänner direkt, så blir det att jag sitter vid datorn och uppdaterar min blogg.
Men ibland händer det saker som man kan ta till andakt.

Till exempel när jag satt i soffan vid datorn, så satte det sig några snubbar bredvid mig. Dom var från argentina. Ganska trevliga. Dom ville låna min dator, och det fick dom. Sen gick dom, vi ses sa jag. Dom hette Santiago och Gregorio eller nåt, plus en tredje som inte pressenterade sig.

Jag gick till köket för att dricka vatten, där satt santiago och grabbarna, så jag började prata med dom. Det hela slutade med en mycket trevlig konversation, och dom bjöd mig på rom. Jag gillar argentinare mer än fransmän.

Anledningen till att jag nördar så mycket och bloggar är helt enkelt att jag inte har så mycket annat att göra, samtidigt som jag insuper ganska mycket intryck och upplevelser.

Jag har fortfarande inte hittat någonstans att bo, men om sanningen ska fram så har jagi nte letat så mycket heller. Har varit ganska fullt i huvet efter jag började jobbet, men i helgen och nästa vecka ska jag försöka ta tag i den biten tänkte jag.

Nu ligger jag i sängen och är fortfarande irriterad över att jag inte kommer få veta hur boken slutade, så länge inte andreas berättar det för mig såklart.

PIZ

Vi har...baprapra... vi har... barparapara.

Först kom....

image6
9-åringarna...

...sen kom...
image7

15-åringarna.

Något säger mig att det inte kommer bli en lugn helg.

Dagen idag har varit ganska trevlig. Jobbet var helt ok. Jag håller på med ett gansak kul spel till DS, vilket jag snart också är klar med, vilket också kommer bli mitt första färdiga projekt. Det känns bra. Faktum är att det går ganska bra på jobbet, och jag känner att jag börjar förstå vad det hela handlar om.

Igår läste jag ganska mycket i min goda bok, Vigilante. Hela boken har varit ganska mörk, men nu i slutet infann det sig en oväntad harmoni.  Jag låg och läste väldigt mycket igår, för det är ingen som har sovit på mitt rum, men när jag hade ungefär 20 sidor kvar kom det in ett franskt par. Dom gick å la sig ganska snabbt, så jag kände mig tvingad att sluta läsa när det var ungefär 10 sidor kvar. Klockan var dessutom ganska mycket, så jag kände lite: "bra, då har jag nåt att läsa imorgon.

Jag vaknade, packade ihop mina saker, för att jag skulle byta rum, och låste in dom i förvaringen.
När jag kom tillbaka från jobbet så ville jag läsa färdigt min bok. Insåg då att jag inte hade låst in boken. Jag har glömt den någonstans. Jag vet att jag i går kväll tänkte att jag skulle ta med mig boken och läsa färdigt på vägen in till jobbet, men jag kommer inte ihåg om jag gjorde det i morse eller inte, så i teorin kan jag ha glömt min bok på LUAS-vagnen. Jag kommer alltså inte kuna läsa färdigt det sista i den. Det suger ganska hårt.

Dansken som jobbar på jobbet heter Jeppe som sagt. Han är en ganska trevlig och rolig prick, som dessutom sysslar mycket med musik. Han har turnerat runt både i europa och usa med bandet Earl Thomas. Jag tror dom spelar nån typ av soul, eller jass... eller swing. Jag vet inte, danska är svårt att förstå.

Men det kommer också ganska roligt folk på helgerna, men man kan inte påstå att det är lugn och ro.

Den spanska snubben jag snackat om tidigare är också ganska underhållande. Han har också ganska stora tankar om skandinavien. Han ser Sverige som alla samhällens förebild. Det är ganska kul, men så fort man snackar om något som är dåligt i sverige så fnyser han bara.

Jag saknar min bok. Undrar hur den slutar. Jag känner också att detta inlägget blir ganska konstigt och inkonsekvent, men så blir det när man är uppstressad av ett tjog barn och ett dussin tonåringar.

Idag på jobbet var det ganska kul. I det projektet jag håller på med nu (jag lyder under sekretess, så jag får inte avslöja något) så läste jag i mitt textdokument, att jag skulle hitta en snubbe som satt fast i marken. Snubben skulle säga "Vilken tur att ni kom, annars hade jag legat brunt till". Jag skrattade åt det sköna uttrycket, och spelade vidare, och kom slutligen fram till stället där denna replik skulle äga rum. Då ser jag till min stora förvåning att snubben som säger detta är afrikan.

Det blev inte mindre roligt när jag försökte berätta för mina kollegor om detta underbara uttryck, och försökte med: It's a Swedish expression when you get fucked. "Oh shit, I almost got brown".

Senare i samma spel, så var det en mörhyad tjej i mitt gäng som var försvunnen. Så stötte jag på en annan mörkhyad unge, och min karraktär frågar honom: Är inte du kompis med henne?  Bara för att han var svart. Ganska förutfattade meningar. Jag spelar ett rasistspel. Alla svarta människor är kompisar, för dom är svarta. Precis som min brorsa trodde att alla krullhåriga människor var vänner, bara för att man var krullhårig.

Nu ska jag gå till mitt rum och komma bort från alla kidz.

Pis

Mr A